Deletedmom5545 Canım öncelikle Allah bağışlasın sağlıkla büyüsün. 🤗 Bende 7aylık anneyim ve tecrübelerime göre şöyle söyleyeyim:
1- Ek gıdaya geçene kadar 2saatte bir kalkmaları devam etti.
2 ve 3- Benim kızım çok değişken içiyordu bazen 90 bazen 60 bazen 120 o yüzden kendileri ne kadar içeceklerini ayarlıyorlar. Doymazlarsa zaten ağlıyorlar uyumuyorlar. Çok zorlarsan da doyma güdüleri henüz gelişmediği için içip daha sonrasında çok kusmaları olabiliyordu.
4- El ve ayaklar vücuda göre soğuk olur. Üşüyüp üşümediğini göğüs ve ense sıcaklığından bakabilirsin. Sıcaksa üşümüyorsa, soğuksa üşüyor demektir.
5- Gaz için masajlar var, bisiklet şeklinde yavaşça ayaklarını oynatabilirsin. Sırtını sıvazlayabilirsin, ayaklarını karnına iktirip çekebilirsin. Faydaları olabilir fakat gaz sorunu tamamen 3.ayı dolana kadar geçmiyor. Zaten 4.aya geldikten sonra gaz damlasını doktorunuzda bıraktırıyor.
6- Bebeğini emzir emebildiği kadar emsin, memeyi daha fazla tutamadığında sütünü sağıp biberonla devam ettir. Benimde göğsüm full yaralıydı o yüzden kızımı 3 aya kadar emziremedim hep sağıp verdim. İlk zamanlarda da çok küçük olduğu için mememi alamıyordu. 3aydan sonra rahatca emzirmeye başladım sıkıntı olmadı. Kalan sütleri atma süt poşetlerine koyup üstüne miktarını, saatini, tarihini yazıp buzluğa at. 1 yıla kadar buzlukta tutabilirsin. İlerleyen zamanda ek gıda döneminde onları yaptığın mamaların içine koyabilirsin doğal bağışıklık, antibiyotik oluyor. Mesela benim 5,5 aylıkken sütüm kesildi formula mama ile devam ediyoruz ama hastalancak gibi olduğu zamanlarda kendi sütümü öıksrıp veriyorum.
Umarım yararı olur tercübelerimin, başka sormak istediğin olursa da yardımcı olurum. 🌸🥰