Nur_Sema Mide bulantisina ne iyi gelir sizce hangi yemekler ve besinler bazen yemek yiyemeyince bebeğime bir şey olur mu diye endişelerimde var ilk hamilelik olunca bir sürü endişelerim oluyor bu konuda
Mimii94 Nur_Sema kac haftaliksiniz. Ilk uc ay bebek sizin yediklerinizden beslenmiyormus zaten 3ten sonra besin degeri yuksek seylerden yeseniz iyi olur🌸yiyebildiginiz zaman yumurta, peynir, yogurt,ceviz,badem,balik mutlaka.
Smyye1B Nur_Sema Benim hiç bulantım olmadı ama teyzem demişti miden bulanırsa yemeklerine limon sık kokusunu alır diye.
ikimelekannesii22 Nur_Sema bulantı hapı kullanıyorum onun faydası oldu yoksa cok kötüydüm sürekli kusuyordum
miniktirtilim Nur_Sema kac haftalik hamilesin canim. Ilk 3 ay yedigin ictiginden beslenmiyor zaten daha sonrasi gubluk yumurta yogurt süt balik tarzi seylerden alabildiğin kadar alsan yeter ben 9 ay kustum 14 kilodan fazla verdim ama masallah kizim hep saglikliydi gelisimi ondeydi. Ben bu saydıklarımida yiyemiyordum akil veriyorum tabi ama :) sadece serumla beslendim diyebilirim.ne yazikki
Bahar1508 Ben 9 aylık hamileyim hala migdem bulanıyor kusuyorum da ara sıra ama bebeğimin kilosu da 2 hafta önden gidiyor ilk aylarda da 6 kilo verdim Hic canını sıkma zaten bebek alacağını alıyor senden olan anneye oluyor cok perişan bi durum kan kusmaya kadar gitti benim 5. Ayımda
Nur_Sema Bahar1508 o kadar zor ki rabbim güç kuvvet versin inşallah peki mide bulantısını hafifletmek için ilaç kullandın mı
Nur_Sema Mimii94 2 aylık kendileri 🥰 2 hafta oldu başlayalı bulantılar ondan önce yiyordum güzelce ama şimdi kahvaltıyı bile tam yapamıyorum
Nur_Sema Smyye1B ne güzel bu konuda şanslısın gebeliğini rahat geçiren anneleri görünce bende mutlu oluyorum tavsiyene uyacağım teşekkürler 😊
Ervasya3 Bende 8 haftalık hamileyim mide bulantısı mahvetti beni birşey yiyemiyorum su dahi içemiyorum çok kötüyüm ne yapacağımı hiç bilmiyorum 🥺
Nameless Ervasya3 elma yerdim iyi gelirdi ılık süt içerdim 6 haftadan itibaren mide yanması ve mide bulantısı oluyordu resmen yemek beni yiyordu mide kasları gevsedigi için ama çok şükür geçti ara ara mide yanmam oluyor çok nadir onda da gaviscon iyi geliyor çubuk kraker de iyi geliyor bastırıyor
Ervasya3 Nameless sadece kraker yiyorum zaten onun dışında birşey yiyemiyorum ara ara yeşil elma yiyorum oda rahatlatıyor. Açlıktan artık başım dönüyor gözümün önü kararıyor
Nur_Sema ikimelekannesii22 bir zararı yoktur bebeğe sanırım bu ilaçların bende kullanmayı düşünüyorum da
Nameless Ervasya3 benim uzun sürmedi 1 ay ya da fazla belki ama soğuk ya da ılık süt rahatlatıyor yani bende çok işe yarıyor bı de dediğim gibi gaviscon Dr ye yazdırmıştım onu öyle durumlarda kullanıyorum 👍kabak çekirdeği de iyi geliyor hem faydalı
Nur_Sema Ervasya3 patates haşlaması da iyi geliyor mide bulantısını rabbim iştahımızı arttırsın inşallah
Bahar1508 Nur_Sema evet prilam kullandım ama cok da etkisi olmadı yine bulantı devam ediyordu ilk aylar yemek yedigimde bulanıyordu 5-6 aydan sonra da aç kaldığım da şuan bile gece yemek yemeden yatamam yoksa gece uyanıp kusarım eşim sabah biraz işe erken gidiyor uyandığımda tekrar yemek yiyorum yoksa migde bulantısından yatamam
Mimii94 Nur_Sema daha cok erken yememeniz zarar vermez bebege, yine de saglikli beslenin olabildigince. Ama mutlaka prilam yazdirin saglik ocaginda veya doktorunuza. Sorsaniz o da verirdi size zaten cok rahatlayacaksiniz bosuna cekmeyin bulantiyi🙏🏻
Nur_Sema Bahar1508 çok üzüldüm rabbim kolaylık versin inşallah aslında birileri yemek yapsa biz yesek biraz daha iştahlı oluruz en azından o yemeğin kokusu da vurunca komple mide gidiyor
Nameless Nur_Sema çok şükür eskisi gibi olmuyor arada oluyor maden suyu içiyorum ama illa limon sıkıp icebiliyorum diğer türlü hiç sevmiyorum içemiyorum
Biribiri Nur_Sema benim de 16. Haftanın sonuna kadar devam etti full prilam kullandım hala daha devam ediyorum bırakınca tekrar bulanıcak gibi oluyo benim tek çarem ilaçtı