127383 Doğum yapanlar ya da doğumu yakin olanlar bizleri biraz aydinlatsa😇 Bebişlere alinacak hangi eşyalar cok gerekli, hangileri olmasa da olurdu
Ahmetinannesi25 127383 benim ikinci gebeliğim bir kızım var bir de oğlum olacak inşaallah şu onlu takımlar gereksizmis şimdi oğlum da hep 5 li takımlardan aldım farklı farklı kıyafet gereksiz olmuyor çünkü sürekli değiştirmek zorunda kalıyorsun bir tane okuya 300 tl vermek yerine 3 4 tane 5 li takım alırsın
Eda_Esen 127383 Bende daha doğum yapmadım ama alınan 1 tane gereksiz şey yok her şey o kadar pahalı ki düşünülerek ona göre alındı
aysnrsvs 127383 10 lu hastane çıkışlarına bende katılıyorum kızımda 2 takım 10 lu vardı oğluma hiç almadım alt üst takımlar ve tulumlar aldım 2 li 3lu takımlar yeterli oluyor yaz bebegiyse şapka falan takılmaz zaten muslin örtüler ve ağız mendilleri kullanışlı oluyor eldivende bol bol almaya gerek yok burun aspiratöru benim olmazsa olmazlarimdandi göğüs pedi de çok fazla kullandım
35lavanta 127383 Şu iç zıbınlar varya hani çıt çıtlı olanlar değil ama en gereksiz şey o asla bir işe yaramıyor katlanıyor kıvrılıyor açılıyor beli falan hiiiç alma en güzeli çıtçıtlı olanlar
127383 Ahmetinannesi25 Ben 2tane 5li takim aldim 0-3aylik hastane çıkışı. 10lu takim almadim bencede gereksiz buluyorum
Kader1__ Ahmetinannesi25 bnmde ikinci gebeliğim cevapla alkasiz ama kızla erkek arasında fark varmydi bnmde az kaldı cnsiyetine bı tane kızım var bu gebeliğim çok farklı ondan sorayım dedim 😊
Gizemin-minnakI @127383 bende 10 lü takımların hatta hastane çıkışlarının bile gereksiz olduğunu düşünüyorum . Bebeğe en rahat tulum oluyor . Bir de ne derlerse desinler şlk etapta bebeklerin yenidoğan bir kaç takım kıyafeti olmalı . Çok heveslenerek budizz aldım. Ama gereksizmiş sesi çok az çıkıyor malesef . Babynestler çok gereksiz ama babynestli reflü yatakları var yaa o şekilde ya da reflü yatağı her bebek için gerekli . Çünkü ani bebek ölümlerinin önüne geçiyor .
127383 Gizemin-minnakI bende baby nest aldim cevremde ona gerek var ama reflu yatagina gerek yok diyen cok kisi oldu o yuzden almadim ama aklimdaydi
127383 aysnrsvs 0-3 aylik hastane cikisi aldim 2tane onlar hastanede yeterli diye düşünüyorum. 2li takim olarak aldim geri kalan kiyafetleri 0-3 aylik aldim hep. 0-3 aylik kac takim yeterli olur fazla da almak istemiyorum 4takim aldim
svbarut 127383 reflü yatağı bana gereksiz geliyor. Yatağının altina eğimli bir şekilde kitap dizerek de o eğimi verebilirsiniz.
Eda_Esen 127383 doğru söylüyorsunuz biz genel ihtiyaçları aldık diğerlerini de eksik gördükçe lazım oldukça alırız dedik
aysnrsvs 127383 doğum zamanınız hangi şehirde olduğunuz da kıyafeti etkiler sıcak şehirler bir çıtçıtli bady bile yetebilir bebeğin gelişimi de etkiliyor 4 takım az gibi bence ayaklı altlar çabuk küçülüyor mesela ayaksız don çıtçıtlı bady giydirebilirsiniz illa takım şart değil
svbarut 127383 ben kıyafetlerini hep farklı aylardan aldım mevsimine göre. 0-3 ay pek almadım cunku 3-6 ayın boyu zaten aynı. Bir de bazı bebekler uzun oluyor. Yıkanınca küçülme ihtimali de var. Her ay çeşidinden dağınık bi şekilde alıyorum. 2 yaşına kadar ihtiyacı yok su an 😅
svbarut Yeni doğan kıyafeti fazla alma dediler bana. Sadece bir tane hastane çıkışı var. İlk iki ay çabuk büyüdükleri için fazla kıyafet gitmiyormuş. Tulum konusunu da annemin dediğine göre kucaklayınca alttan cekiyor çocuk rahatsız olmasın diye alt üst ayrı ayrı al dedi bana. Tulum da aldım ama ayrı ayrı da çok aldım. Gereksiz gördüğüm sey büyüyen beşikler.kimi duyduysam hiç kullanmadım dedi. Herkes park yataklardan çok memnun.ek besine geçene kadar biberon kaşık almayacağım.sadece emzik alicam. Ve son olarak bebeğiniz doğduğunda tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırın derim, Özel hastane kullanıyorsanız.Kontrolleri çok oluyor cunku. Hatta ben bes de açacağım hemen.
127383 svbarut bana da tulum alma ikili takim al dediler genelde ikili takim aliyorum evet cocuklar cabuk büyüyor. Özel hastaneye gidiyorum ama suan özel sigorta yapmak bebegi kapsamiyormus doğuma yakin yaptirmayi düşünüyorum
127383 svbarut bana da o yüzden alma gerekmez dediler almadim onun yerine elektrikli sallanan beşik aldim cok yardimci oluyormus iş yaparken fln
EsengulC svbarut normal anne diz diye geçenlerden kullandım ben oğlumda koltuğun üstünde sallıyodum biraz uyuyodu falan genelde koltukta değil onda uyutmuştum oyalamıştı baya
127383 Eda_Esen bende işte beşik, elektrikli sallanan ana kucağı, kiyafet, sirt cantasi, babynest, 1adet kucuk biberon aldim deterjan yumusatici suanlik bunlari aldim başka eksik neler var dedim danışayım burda hamiş annelere😇
EsengulC 127383 pişik önleyici krem ve kendine göğüs kremi canım ben bi de gçğüs kalkanını çok kullandım hiç yaram olmadı çok şükür tavsiyemdir