AresinveLeonunannesi Arenn guzel bir paylasim olmus ama 2. Gebeligini yasayan bir anne olarak bana biraz abartili geldi bu liste...yinede emeginize saglik tabi...
Swraksya Bi an bitmeyecek sandım 😥oyy alacak çok şey var desene ama sanki bazıları abartı gibi.. Neyse Bi elden geçirip liste yapmak en iyisi emeğinize sağlık..
Aysmnv35 Kimisi kış kimisi hep kullanılabilir seyler benim bahar bebegim olacak nasipse bazı seyleri almayabilirim ama geneli iyi hastane icin degil hepsi zaten bunların hepsinin hastanede ne işi var orda bi kaç gün nasipse misafir olacağız emeğinize sağlık teşekkürler ☺️🤲🏻🍀
Sarella Arenn yazı çok iyi olmuş gerçekten👌🏻👌🏻 Tulum konusunda bence ayaksız alınmalı hemen küçülebiliyor çünki kızıma almıştım bir sürü ve büyük olanları tek giydi pek kullanamadık
Janset2105 İç zıbın 2 tane çok az bence en az 10 tane iç zıbın alın diyorlar ayaklı pijama ve. tulum Çok almayın diye duydum bir çok kimseden kullanışsız oluyormuş çabuk büyüdükleri için. Neredeyse 10 tane battaniye çok fazla 🤔 ( yün penye hepsi toplamı) benim de ilk hamileliğim çok fazla tecrübem yok ama bu kadar fazla şeylere de gerek yok bence. Paylaşım çok güzel ben her yerde ne alınmalı diye video izliyorum😀 listenin içinden herkes kendisine göre ayıklayabilir
CansuDemir Faydalı bir paylaşım olmuş.Tercihe göre herkes kendisine nasıl uygunsa, ekleme eksiltme yapabilir.En başta hep dursun bence 👌👍🏻 Mesela ben sterilizatör almadım, bütün yiğenleri kuzenleri sıfır bir çelik tencerede kaplarını biberonlarını kaynatma usulü büyüttük. Benim bebeğim Kasım ilk haftası doğumlu olacak muhtemelen, kış bebeği yani.Ve boyu 25 haftalıkken 40-41cm ölçülüyordu.Ben ve annem hariç, oğlumun tüm sülalesi hem babadan hem anne tarafından uzun boylu.Dolayısıyla 50cm doğacak bir bebek kimse beklemiyor. O yüzden belki ilk hafta gitmelik, 5li ve 10lu hastane çıkışı aldık ama 50-55cm boy yazan şekilde. 5tane 55cm zıbın aldım. Kalanını hep 3-6 / 6-9 ay karışık aldım. Kış bebeği olduğu için, ve bebek çok kusar sızar kaçar ille ki batar diye yün örme yelek,hırka,patik,şapka takımları 15-20 tane var. Aynı şekilde battaniye olayı da, 10lu 2 takım var ordan 2 penye ÇİFT KAT battaniye, ayrıca aldığımız 3 tane daha penye battaniye var.Felaket hızla batabiliyor.Penye battaniyenin kış bebeklerinde çift kat penye olmasına dikkat edin. 2 polar battaniye,2 örme yün battaniyesi var.Ebatları 1,5 m x1,5 m yanş biraz büyük. Çocuk Marta gelince de kullanabilsin her yeri sarmalasın diye az büyük ördük. Standart bebek battaniyeleri genelde 1x1 ölçüde. Ortalama bir bebek doğduğunda ayakları, annenin serçe parmağı kadardır. (Eski usul anne bebek ölçü birimi) Ona göre çorap aldım mesela bu ölçü bizim sülalede hiç şaşmadı.Babannem sağolsun öğretmiş 😆 0-3 yerine 3-6 5li paket çorap aldım. Hastaneye kendime pijama koymayı düşünmüyorum çünkü pijamadan doktor hemşire hiç haz etmiyor kontrol sırasında (normal doğumda) 2 tane anne usulu pazen gecelik, 1 tane süslü lohusa takımı sabahlıklı. Kendime de atletten gayrı bildiğimiz sırt havlusu koyacağım, çünkü emzirme mevzusu çok terletebiliyor. Islak mendil, valla erkek bebek büyüten büyüklerimden gördüğüm kadarıyla toplu almak en mantıklısı.Uni,komili,prima premium memnun kaldıkları. Biz direk 10 paketli eko koli şeklinde aldık.Ancak bebek bezi tam bir muamma, teni sadece can bebe veya huggies kabul eden bebişler var. Ortalama bir bebek ilk doğduğunda 2 saatte bir bezini kirletebiliyor.
Cananscs Arenn niye saldırıyosun yanlış bişey demedim internetten okuduğumu söyledim ayriyeten faydalı bi paylaşım olmuş dedim