Basaknergiz Hamileliğimin son ayındayım aşırı burnum tıkanıyor ağlamak istiyorum yani deliricem uyuyamıyorum asla otrivine kullanıyorum mecburen allah askına etkili başka bişey varsa söyleyin otrivine için de birşey olur bebeğe diyen var olmaz diyen var kafayı yemek üzereyim panik atağım tutuyor nefes alamadığım zaman
Mizgin09 Basaknergiz benim burnumda sıkıntılıydı canım nefes alamıyordum 2 hamileliğimde sürekli burun acıcı kullanıyordum açmıyordu nefesi baktım olacak gibi değil estetik amelyatı oldum hem sorun çözülsün hemde burnum küçülsün diye hamileyim daha beter oldum burnum güzel oldu ama sorun çözülmedi tıkanıyorum baş ağrısı yapıyor bende 😢uyuyamıyorum
Deva22 Basaknergiz nerdeyse üç haftadır ben de kullanıyorum günde iki ya da üç fıs ama resmen ona bağımlıyım şu an rahat uyuyordu sayesinde. Doktorum kullanabileceğimi bir zararı olmadığını söyledi. Ben de tedirginim ama onsuz naparim bilmiyorum.
Mrv1007 Basaknergiz burun sıkıntısını sekiz yıldır çekiyorum ve maalesef hamileliğimde aşırı aşırı zirvede yaşadım, gece gündüz tıkanıp durdum. Doktoruma söylemiştim o da bana bebeğin oksijensiz kalması da çok riskli, kar zarar hesabı yap ve atak geçirip nefes alamadıgın zamanlarda sık otrivine dedi. Dogum çantamda bile vardı düşün sezaryene girerken iki fıs otrivine sıktım öyle girdim 🤣 çok şükür bebeğimde hiçbir yan etkş görmedik ama tabi sonucta zorda kalmadıkca kullanmamak lazım
catidaki_kedi Basaknergiz 1 ay önce hastalandım yatağa yatınca nefes alamamak mahvediyordu. Doktorum da sprey viks asla diyordu. İki tane damla söyledi birini tam hatırlamıyorum ama diğeri okaliptüs yağı. Yastığıma damlatıp uyuyabiliyodum. Bide yatmadan önce ve gün içinde bi sprey şişesinde sulandırdım eve sıkıyodum havası değişsin diye. Bulabilirseniz eğer okaliptüs tavsiye ederim
Gozi Mizgin09 Benimde önceden gelen bi tıkanıklık problemim vardı ama ameliyattan korkutugum icin hep erteledim ama hamileliğim de arttı bu durum doğumdan sonra en kısa sürede ameliyat olma kararı verdim ama sen daha kötü oldu oldum demişsin neden ki acaba?
Basaknergiz Mizgin09 ben zaten burun eti ameliyatı geçirdim daha önce hamileliğimde tekrarladı sanırım burnum geceleri özellikle çok tıkanıyor eskisi gibi yara olmaya basladı otrivineden baska hiçbirşey açmıyor 10 tane hamilelere özel sprey denedim olmuyor viks bile işe yaramadı 🥲
Nahirep Deva22 sana bi kür önericem önce bana sonra ibrahim saraç oğluna dua etcen bende çok dua edıyorum o adama onun sayesinde nefes alıyorum papatya kürü yap yap canım 1 haftada nefesi açıyor çok iyi geliyor ben defalarca acillik oldum piskolojim bozuldu ama papatya beni iyileştirdi papatyayı kay amakta olan yarım litrelik suya bir avuç at altını kıs kafana bir havlu tut buharı beş dadika içine çek sonra beş dakika altını kapat dinlen tekrar beş dakika buhara kafanı tut kısık ateşte böyle 3 defa yapıyorsun her gece sabırlı olursan 10 gün içinde bişi kalmıyor eski kurumuş sinüzler bile hepsi akıyor yotubede videosuda var izle
miniminigim 15 haftalığım, aynı sorun bende de var fakat otrivine gibi spreyleri kesinlikle vermiyorlar. Eczane bile gebeyseniz vermiyor. Serum fizyolojik denedim faydasını göremedim. Okyanus suyu kullanıyorum şimdi, faydası oluyor.
Mizgin09 Gozi canım burun oturana kadar 6 ay ve 1 yılı alıyor ben amelyat oldum içi halen ödemliyken yani 1 ayım dahi tamamlanmadan hamile kaldığımı öğrendim böylelikle hamilelikten kaynaklı ödem 1 ken 2 ye katlandı ve nefes hiç alamadım içi komple şişmişti içeceğim antibiyotik ilaçları dahi içemedim o yüzden şuan çekiyorum acısını 😔
Gozi Basaknergiz Buhar makinası kullanıyorum geceleri içine saf mentol koyup çok arttığı durumlarda da serum fizyolojik deniz suyu sprey. ortivin çok güzel açıyor ama normalde bile kortzon içerdiği için pek önermiyor doktorlar doktoruna danışmadan kullanma bence
irva Basaknergiz Cold mix damlatırdım yakama.Buhar makinası kullanırdım iyi gelirdi.Bir de burun bantları çok işe yarıyor.
Gozi Mizgin09 Anladım canım iyi o zaman ben olabilirm korkmama gerek yok başka gebelik düşünmüyorum çünkü
Ballizencefil Basaknergiz ben doktorumun bilgisiyle hamileliğim boyunca otrivin kullandım. Bilirim çok kötü bi şey burun tıkanıklığı. Çok şükür bebeğim gayet iyi.
Nahirep Basaknergiz sana bi kür önericem önce bana sonra ibrahim saraç oğluna dua etcen bende çok dua edıyorum o adama onun sayesinde nefes alıyorum papatya kürü yap yap canım 1 haftada nefesi açıyor çok iyi geliyor ben defalarca acillik oldum piskolojim bozuldu ama papatya beni iyileştirdi papatyayı kay amakta olan yarım litrelik suya bir avuç at altını kıs kafana bir havlu tut buharı beş dadika içine çek sonra beş dakika altını kapat dinlen tekrar beş dakika buhara kafanı tut kısık ateşte böyle 3 defa yapıyorsun her gece sabırlı olursan 10 gün içinde bişi kalmıyor eski kurumuş sinüzler bile hepsi akıyor yotubede videosuda var izle
Deva22 Nahirep benim burnumda et var viks nane yağı falan hiç ise yaramıyor papatya yarar mı acaba ay keşke iyi gelse ilaç kullanmak zorunda kalmasak
Basaknergiz Nahirep teşekkür ederim denerim sabırlı olmak lazım ama hergece uğraşmak kolay değil son ayda :(
Gzm23 Basaknergiz kız bfnde aynı durumda yım nefes alamamak bfnde kalbimde çarpıntı panik atak kaygı bozukluğu yaptı 🙄nefes egzersizi yapmaya çalışıyorum ama uyuyamıyorum gecelri gündüzleri de
Nahirep Deva22 ben hamile kalınca burun içindeki etler şişmeye başladı evin içinde peçete rulosu çöp poşetıyle gezer olmustum gunde bir rulo bitirıyordum okaliptüs yağı kullandım deniz suyu aldım kullandım neler nelr yaptım bi papatya iyi geldi kaç gece acile ağlıyarak gittiğimi bilirim ağzımdan nefes almaktan ağzım yara oldu mide gaz doluyordy şuan iyi nefesim açıldı ama sigaradan uzak dur tozdanda yoksa kötü eder şuan sadece yoğun bir geniz akıntım var şeffaf oda alerjiden kaynaklı onun dışında iyi oldum ama yaparken sabırlı olun ben 10 gece bıkmadan yaptım