Bbsra Kürtaj yaşamış biri olarak şimdi 25+0dayız. 😊 Öncelikle geçmiş olsun cnm. Geçen yıl 22 Mayıs'ta kürtaj oldum ben de. İlk bebegimdi. 8 haftalık olması gerekirken 6+2de kalbi durmuş. Doktor ya hiç canlanmamiş, kalp atışı olmamış ya da kalbi dayanamamış dedi. Hemen detaylı ultrasonla bakıldı. Radyoloji uzmanı da aynısını söyledi. Sağlıklı bir gebelik değil anomaliler mevcutmuş demek ki dedi. Böylesi hayırlıymış. Diğer arkadaşlar soruna cevap verdiği için ben sana umut ışığı olmak adına yazıyorum bunu. Toparlanamadim. Planlı bir gebelik değildi, illa çocuğumuz olsun dememistik; ama bir kere rahme düşünce annelik icgudusuyle çok alışıyor insan. Kendimizi hazır hissedene kadar da istemedik çocuk. Yaklaşık 10 ay sonra planlı olarak gebe kaldım. Ama gebe kalmadan önce iyi bir kadın dogumcuyla görüştüm. Çocuk istediğimizi daha önce 1 kaybımiz olduğunu söyledim. O da hamile kalmadan önce simir testini yapalım her kadının yılda 1 kere yaptırması tavsiye ediliyor. Mantar çıktı. Onun için 1 hafta boyunca fitil kullandım. Gebe kalmaya karar verdiğimiz önceki ay da Folik asit Trio kullanmaya başladım. Bebeğin tutunması ve rahimin saglamlasmasi açısından gerekli vitamin o da. Ve hiç beklemediğimiz halde 1 ay sonra hamileydim😊 İlla hamile kalicak diye sartlama kendini. Strese girdiğin zaman süreç daha zorlu ve güç oluyor. Akıntı falan varsa doktorunla görüş önlem al herşeyden önce. Ve folik asit kullanmayı ihmal etme. En az 3 ay diyor doktorlar vitamin için bilgin olsun. İns.Allahm gönlüne göre verir