Kızlar çok şükür doğuramıyorum totemi yapmadan doğurdum ama ben bile doğuracağımı bilmiyordum.🤭
3 günde bir kontrole gidiyordum, cumartesi günü sabah erkenden yine kontrole gittim ultrasonda kızıma bakıyordum doktor inceledi inceledi aaa bak kordon sarmış boğazına iki kere dedi tabi ben panikledim nasıl ne alaka gibisinden çünkü çatı muayenesi ve nst çekilip dönecem sanıyorum neyse ultrason kısmı bitti doktorla konuşuyoruz muayene ol ve nst bağlan duruma göre konuşuruz yarın öbür gün alınması gerekebilir kordon dolanması normal doğumda zorluk yapabilir dedi doktoruma çok çok güvendiğim için sorgulamadan tamam dedim ve gittim muayene oldum açıklık 1 cm zaten uzun zamandır 1 cmdi çatılar müsait ama bebek kordon doladığı için aşağı inemiyor yukarda ebe zor ulaştım bebeğe hatta ulaşamadım neredeyse dedi nst bağlandım nst biraz düzensiz çıktı sanırım çünkü iki kere çekildim minik kasılmalar çıkıyor dedi ebe zaten sürekli karnımın üstü taş kaya gibi sert oluyordu ama önemsemedim meğer atı alan köprüyü geçmiş 🤭
Doğumhaneden çıktım ebe geldi doktor yatışını istiyor bugün alacak seni ameliyata dedi nasıl yani ne ameliyatı dedim sezaryen ameliyatı 🤭😂😂
Epidural mi genel mi istiyorsun dedi tabi ben şok ne diyor bu diye eşime bakıyorum eşim bana bakıyor epidural dedim ben ağlamaya eşim gülmeye başladı mesai 1 de bitiyor tahliller yetismeli hemen yatış alın dediler dur eve gideyim bebeğin çantasını alayım falan dedim doktor zorla izin verdi tahlilleri yapmalıyız hemen geleceksen git dedi tamam dedim ama eşime diyorum hadi kaçalım doğurmayayım😂😂Allah’tan valiz annemdeydi yakındı hastaneye annemde evde yok köye gitmiş kadın neyseki anahtar hala bende vardı izin aldık hemen yarım saat içinde tekrar hastaneye döndük yatış yapıldı tabi ben eve git gel yoldayken ablam ve annemlere haber ettim ağlaya ağlaya 😂😂
Yatış için kırk tane kağıt doldurttular covid testi verdim serumlar takıldı iyi bari serumun bitmesi uzun sürer sakin olayım daha var demek ki girmeme diye düşünürken hemşire seni almaya geliyorlar dedi 😂😂
Heyecandan ağlaya ağlaya gittim ama korku değil heyecan değil karıışık bir duygu herkese el salladım girdim içeri doktor beni bekliyor gülmeye başladım artık kaçış yok evladımı kucağıma alacam diye düşündüm sadece , ve ameliyat sedyesine yattım belime işlem uygulanmaya başladı bir kişi omuzlarımdan tuttu ellerim dizimde başım öne eğik panik olduğumu anladılar zaten konuşuyorum Allah razı olsun onlarda bebek gibi ilgilendiler benimle çünkü sorularıma dayanacak babayiğit bulmak zor olabilirdi😂
Ya hareket edersek ya acırsa acıyacak mi gibi anestezici kolunda ki damar yolundan daha az acır dedi gerçekten öyle yani hissetmedim vız geldi tırıs gitti derken beni yatırdılar başımda bir görevli daha o da anestezici sanırım o da beni konuşturuyor şuan tansiyon aletini bağlıyorum kalp birşeylerini takıyorum gibi önüme yeşil şeyleri doldurdular derken amelîyat başladı dedi hissedicem mi acıyacak mi diyorum hayır sadece baskı ve çekiştirme hissedeceksin dedi ve o an çekiştirdiklerini hissettim ve bağırdım ama acıdan değil kızlar çekiştirme hissedeceksin deyince hayalimde zombi filmleri canlandı kendi kendimi korkuttum içimden genel mi deseydim bende bu cesaret ne gezer dedim ve biri kafasını uzattı hazır mısın dedi ben geldi mi dedim evet demeye kalmadan kızımın sesini duydum doktor amcasının elinde zangir zangir titreyerek ağlıyordu tabi kızımı görünce iyiki epidural dedim diye geçti aklimdan doktor amcası gösterdi kızımı hemen ısıtmaya götürdüler o ara doktor birşeyler sordu iyi misin ismi ne gibisinden kızlar valla kesip almaları 5 dakika sürmedi hemen bitti dikiş uzun sürdü yani 20-25 dakika kadar ben uykuya dalıyordum onlar dikerken tam daldım anestezici adımı sesledi görecek misin kızını dedi açtım gözü mü baktım kızım süslenmiş gelmiş şaşkın şaşkın etrafa bakıyor ellerini öptüm kokladım ve alıp gittiler eşime vermişler ilk eşim ağlamaklı olmuş fotoğrafları bile var 5 dakikalık bebemizle 🤭🤭
Sonra beni biraz bekletip çıkardılar eşim , babam,
kaynanam , annem , eltim , kaynım, arkadaşım , ablam , yengem herkes beni bekliyor kapıda beni bekleyenleri görünce niye bilmiyorum çok mutlu oldum yani bebeğimin peşinden de gidebilirlerdi ama herkes beni beklemiş asansörle aşağı indirdiler ilk babamı gördüm baktım annem merdivenden iniyor ağlıyor arkadaşıma annemi tut bile dedim çünkü girerken yetişemedi annem çıkışa yetişti ağlıyordu korktum düşer diye . Sonra yatağıma aldılar yarım saat 45 dakika kadar kızım gelmedi doktor görmüş kan almışlar ısıtma vs sorun yok dediler ve kızım sonunda geldi herşey bitti . Anestezi etki gösterirken sol ayak parmağımdan bir uyuşma gibi başladı ve yayıldı kızlar aslında kendi kendimi korkuttum pozitif hikayem var çok şükür . Yalan yok anestezi etkisi geçmeye başlayınca eyvah dedim ama bir şey takiliydi düğmeye basınca anestezi yükleniyor tekrar sancım kesiliyordu bu süper birseydi🤭😂😂
Yalan yok ilk üç yürümem çok zordu çok zorlandım canım çok acıdı sanki canlı canlı ayırıyorlar dedim ama 24 saat olmadan kendim kalkıp oturmaya başladım kızımı oturarak kucağıma almaya basladim o da geçti şimdi tek derdim büyük abdeste çıkmamış olmak ama evimizdeyiz çok şükür duşumuzu aldık bile. Darısı bekleyen isteyen herkese inşallah kızlar ben elendim çok şükür darısı sizlere hayırlısıyla nasip olsun inşallah
Şimdi sadece emzirme sorunumuz var hanımefendi cekmeyle uğraşmak istemiyor dolayısıyla süt çok gelmiyor mama+süt olarak ilerliyorum şırıngayla veriyorum biberon bir kere versem göğüsü unutur.diye çok şükür sıkıntım yok sizede hayırlı doğumlar ben elendim😂😂😂😂