Mervexxx türklükle alakalı bir durum yok. Hangi ülkede yaşıyorsa nereliyse bir insan, en baş ihtiyacı bağlı olduğu köklerinin olduğu ana dili, bakın “ana dil “ diyorum, okuyup yazmayı öğrenebilmektir. Ha okula gitmemiş cahil bırakılmış çok yaşlı birisidir mazur görür hoş tutarsın. Ama gencecik, yazmayı okumayı öğrenmiş insanlar doğrusu kendisini söylendiği halde, ya da kitaptan kağıttan doğrusunu gördüğü galde bile bile yanlışı seçiyorsa o cahilliği seçmiş demektir. Ve yazıktır ki bu insanlar bir de çocuk büyütecekler. Henüz 17 haftalık hamileyim hormonlarım sonlara doğru değişecektir. Hamileliğe bağlanması da saçma. Kimse de kimseden şiir yarışması kıvamında performans beklemiyor. Nokta virgül mevzuu da değil olay, ana dilini doğru konuşmak bu kadar basit. Ben bana hayla ile konuşan birine adres bile tarif ederken muhatap olmam yoksa bana ne ! Herkes nasıl istiyorsa o standarda getirir kendini ve o standartta yaşar. Benim ananem köy yerinde cahil bırakılmış bir kadınmış. “ kızım senmin ( sen mi geldin) rüzgara ( ürüzgar) diyen bir kadınmış. İlkokula gitmemiş 40 yaşına kadar gazete bile görmemiş. Kendi çabasıyla sadece koca yaşında okuma öğrenmiş sonradan. Ama annem, öyle bir anneden dünyaya gelip yetişip; dış dünyada arkadaş çevresinde okulda anneannemin konuşmasının ne kadar yanlış olduğunu farketmiş genç yaşında ve kendini değiştirmiş geliştirmiş. Onun gibi konuşsaydım bu gün bu kariyerimden on basamak aşağıya bile gelemezdim der hep. Ve hep bizi büyütürken öğrendiğimiz yeni kelimelerde güzelce uyarır, geliştirirdi bizi o öyle değil böyle diye. Yani bir cahil bırakılmışlar, bir de elinde fırsat olduğu halde cahil kalmaya yemin etmiş bir topluluk var. İnsan gibi düzeltilse bile karşılığında kompleksle sana saldıran bir grup.. allah düzeltsin be diyelim