Shzdgn merhaba cok gecmis olsun 🤲🏻 Bebeginize trizomi 18 teshisi konmus sanirim, Rabbim tekrarini yasatmasin. Ben de su an 17. Haftamdayim 15. Haftamda fetal dna sonucunda trizomi 18 pozitif geldi, gecen hafta amniyosentez yapildi ön sonuclara gore yine trizomi 18 teshisi kondu yani kesinlesti.. Gebelik sonlandirmasi icin amniyosentez ana raporunu bekliyoruz 😔 Ben ilk bebegimi de 12. Haftada kalp durmasi sonucunda kaybetmistim sonrasinda hemen genetik testler yaptirdik hem bebege yapilmisti hem de esimle bana, hicbir sorun cikmadi kromozomal olarak.. Sadece bir genimde kan pihtilasmasi cikmisti onun icin de bu gebeligimde kan sulandirici hap ve igne kullaniyordum, en buyuk korkum kalbinin durmasiydi ama daha buyuguyle sinandik, bu sefer de yasamla bagdasmayan kromozomal bozukluk denk geldi. Doktora ozellikle sormustum genetik olarak tarandik her sey temiz cikti neden boyle oldu diye, trizomi 18 gercekten rastlantisal bir olaymis yani tamamen sanssizlik.. Tekrar denk gelme olasiligi cok dusukmus ama denk gelebilir de tabi Allahin takdiri 🤷🏻♀️ Bir tane saglikli evladiniz varmis muhtemelen genetik olarak bir sorun cikmaz ama yine de bulundugunuz yerde tibbi genetik bolumu olan bir hastaneye gidip genetik test vermek istediginizi bildirebilirsiniz. Sizden iki tup esinizden bir tup kan aliniyor, kromozomlariniz taraniyor ve size ayriyeten trombofili paneli yani pihtilasma testi yapiliyor herhangi bir geninizde pihtilasma olasiligi var mi ona bakiliyor.. Rabbim tekrarini yasatmasin insalah 🤲🏻