Merhaba arkadaslar bende dogum yapalı 10 11 gün oldu 22 şubatta kontrole gittiğimde nst de sancilar tavandi bir gece oncesi sancilarim vardı zaten hissediyordum 30 haftadan beri erken doğum riskimiz vardı ilaçlar iğneler derken 35 haftada gelmeye karar verdi minigim🌸🥰 nst de sancilari tavan görünce doktorum panik halinde direk yatışı verdi ve bekleyelim sancıları kesmeye çalışalım dedi serum iğne derken sancilar da düzelme olmadı aksine sıklasmaya başladı korku panik heyecan hepsini birlikte yasadim😔 4 yaşındaki oğlumla eşimi eve gönderdim giderken oğlum buruk bi şekilde anne bi kere öpeyim mi dedi bendeki göz yaşı sel oldu tabi şuan yazarken bile ağlıyorum bunu onu öyle çaresiz gibi görmek çok uzmustu beni😔 onlar eve gitti benim serumlar iğneler yenilendi ama Oluru yoktu bebek bir şekilde doğmaya karar vermişti artik😊 kafamda bir sürü soru vardı nefes alabilir mi sorun yaşar mi kuveze girer mi vs vs bir yanım çok mutlu bir yanım buruktu 🙈 neyse annemi aradım apar topar bebek eşyalarını vs getirdiler hızlı bir şekilde doğuma girdim çünkü tansiyonum 17/9 oldu bebek kalp atışları 172 lere çıktı bebekte strese girmişti. İlk dogumum genel anestezi ile oldu çok ağır travma birakmisti bende uyanması ayaklanması hepsi ağrılı ve berbat geçmişti içimi bir korku sardı ameliyathaneye girince😔 spinal anestezi uygulandı anestezi uzmanı komut verdi doğru pozisyonu alıp kendini cekmezsen hicbirsey olmaz korkma dedi öyle de oldu dediklerini uyguladım ve derin bir nefes aldım korkuyordum bu işlemden ama damar yolu bundan daha fazla acıyor hiç acı duymadim nerdeyse hiç korkmayin😊 neyse anestezi verildi uzandım başladılar batikonlamaya ama hissediyorum ayaklarımı falan korku sardı ya uyusmazsam diye🙈 sürekli ayaklarımı salladım uyusmadigimi anlayıp erken kesmesinler diye sonra bi anda hissizlesti ayaklarım belim karnım içime su serpildi😁😮💨 bütün ameliyatı tepedeki lambanın metal kısmından izledim kesme dikme bebeği çıkarma hepsini🙈çok degil 3 4 dakika içinde hemen oğlumun sesini duydum çok şükür ama solunumda problem yaşıyordu kesik kesik agliyordu ne yazikki ebeler telaş içinde bilinen anomalisi var mı vs diyorlardı yüreğim agzimda dikislerin bitmesini bekledim bebegim yeni doğan yoğun bakımına gitti😔 5 6 saat gozlemden sonra kavustuk çok şükür mis kokulumla🥰🤍 o an agriyi acıyı bir kenara bırakıp yan dönüp emzirmeye calistim evlatcanim yanıma geldi ya gerisi umurumda bile degildi🥰 küçük olduğu için emmede baya bi problem yaşadık bu sebeple sarilik arttı 5 gunlukken tekrar hastaneye yattık 3 gün kalıp çıktık çok şükür evimize şimdi hala emmede problem yaşıyoruz arada mama ile takviye yapıyorum çenesi çabuk yoruluyor minigimin🙈 akşam 18.00 da doğuma girdim 7 ye yakın bir saatte odama getirdiler gece 2 3 gibi sonda çıkarıldı ve ilk ayağa kalkisimi yaptım. Ve genel anestezi gibi kötü olmadim onun gibi ağır geçmedi bulantı vs pek yaşamadım baş ağrısı hiç yaşamadım spinalde oluyor dediler korkmuştum acikcasi çünkü migrenim var ama şükürler olsun hiç agrimadi başım sürekli sıvı tukettim biraz gazdan sorun yaşadım onada lavman yapildi rahatladım çok şükür . Şehir hastanesinde dogum yaptim memnun da kaldım acikcasi hem temizdi hemde donanimliydi bebeğimin bütün kontrolleri güzel bir şekilde yapıldı. 3. Eve geldik hastane valizimi falan hep kendim boşalttım makineye attım evimi toparladım Elhamdülillah çabuk ayaklandim genel ile spinal arasında kalanlara kesinlikle tavsiyem spinal olun uyuşukluk tam geçene kadar vücut kendi ağrı kesici bir hormon salgiliyormus bu sebeple genel kadar ağrılı gelmiyormuş süreç ilk bebekte ben 10 günde toparlanamadim bunda çok şükür 3. Günde kendi işimi kendim girmeye basladim🙏 darısı bekleyen herkese olsun sağlıkla kavusun insallah hepinize cevap veremeyebilirim bebis artı 4 yaş kıskanç bir abi var 🙈 elimden geldiğince cevaplamaya sorularınizi😊