2105_iyiki Arkadaşlar bu hafta kontrolum vardı 34+4üm ama doktor ve ebe bu hafta iki kere kontrol etti kesnlkle 34 haftalk degl 38 haftalık dedi haftaya gel sezeryan için tahlillerini yapablm dediler varmı başına gelen?
Gagi 2105_iyiki Ay Çok enteresan. Acaba gebeliğim üzerine adet mi gördün. Bugüne kadar önde mi gidiyordu. Yorum yapayım da öne çıksın 😊😊 hayırlısıyla kucakla ins bebisini
Derya_Ayaz 2105_iyiki iri bebek olailir gelişimi önde gidiyordur ama gebelik yaşın 34 dur.onemli olan gebelik yaşı sonuçta.benimde önde bikac hafta 38 haftalık olmadan asla almam dedi
Zeytin20 2105_iyiki benim öyle oldu. Hamile kalmışım üzere adet görmüşüm. 12 haftalıkken doktorum belli olur ona göre öne çekeriz dedi. 12 haftalıkken 9 gün öne çekti. 37 haftalığım. Adet tarihime göre 35+5 im. Bunu şimdiye kadar gittiğiniz doktor söylemesi lazımdı aslında
2105_iyiki Gagi sormayın banada bi an şok geldi yani 30.haftaya kdr hani 1 hafta filan öndeydi 30.haftadan snra ara çokaçldı doktor regl tarihinimi ynlş biliyorsn dedi ama bn çok eminim nasl oldu bilmiyorum
2105_iyiki Nasaearth yani öndeydi ama 1 hafta filan 30dan sonra fark çok acıldı bizde şok olduk bn daha 4 haftam var diyodum ona göre kafamda bi plan ypmştm işte şunu bunu hzrlarm tmzlk fln
2105_iyiki Derya_Ayaz ama 4 hafta önde ve nstde sancımda çıkıyor ever reglime göre gdersem 4 hafta snra 38, gelişime göre gidersem42 haftaya tekabül ediyor doktorda o yüzden endişe edyr
2105_iyiki Zeytin20 hklsnz ama uyumlu gidiyordu 30dan snra birden aclmaya bşladı o yüzden doktor haftaya tahlillerini yapıp son nstye alalm dedi
Zeytin20 2105_iyiki doktorunuza güveniyor musunuz? Başkasına gitmekte de fayda var. Hayır sezaryen doğum. 15 Mart doğumum var.
iremgrgn 2105_iyiki başka bir doktorla da teyit edin bence dediğiniz gibi erken olması da geç kalınması da risk oluşturacak
2105_iyiki Zeytin20 evet güveniyorum bnm dogumumuda 2 hafta sonra şeklnde knştu 18 mart gibi ama pazartesi devlette randevum var bkalm o ne diyicek
Zeytin20 2105_iyiki devlet doktorlarına çok güvenemiyorum ben. Benim doktorum iyi bir perinatolog. Kaç haftalıksınız em son kg ne kadardı?
2105_iyiki Zeytin20 bn zaten özele gdiyorum özeldeki doktorum 4 gün arayla aynı şeklde söyledi 34+0da 3100dü kilosu
Zeytin20 2105_iyiki anladım özele gittiğinizi o yüzden üstüne devlete gitmeyin başka özele gidin demek istedim. 34+3 te benim kızımın kilosu 2817 gram mi neydi ve doktor 2 hafta önde dedi. Sizin 3 ü geçmiş bende de 4 hafta ileri oluyor. Yani 2 hafta önde/geride normal sayılıyor ama sizin çok ileri gelişimi.
2105_iyiki Zeytin20 evet evet öyle yapaym o zaman bşka bir doktorada daha gideyim sancımda cıkıyor bide nstde
Zeytin20 2105_iyiki hiç ihmal etmeyin. Pat diye çıkar gelir hazır değilmişsiniz daha. Eğer normalse erken doğum olmuş olur. Yani ihmale bırakılacak bi konu değil. Sağlıkla kavuşun inşallah 🤗