Melikeb19 Doğum hikayesi yazmak çok şükür bize de nasip oldu🐥 38 haftalıkken bebeğin gelişiminin anne karnında durduğunu öğrenmem ile günlerim zehir olmaya başladı.. Kontrollerim devlet hastanesindeydi ve dandik iki kez dinlenmeden yapılan ölçüm sonucu tansiyon hastası tanısı konulup ilaç başlatıldığı için doktorum acil sezeryan olmam gerektiğini ve kendisinin nöbette olmasına rağmen risk almak istemediğini söyledi beni araştırma hastanesine sevk etti.. Gittiğim de direk yatışımı verdiler ve testleri tekrarladılar iki gün acil sezeryan olma ihtimaline karşı hastanede yattım ve bebeğin sıkıntıda olmadığını hareket takibi yapmam gerektiğini söylediler ve gün aşırı nst takibi isteyerek çıkış verdiler. Eve geldim sürekli dinlendim ve ertesi gün nst çektirmek için hastaneye gittiğim de karnım ağrıyordu ve doktorla paylaştığımda önce alttan muayene etmek istedi, çatala çıktım ve 3 santim açıklığım olduğunu söyleyerek yatışımı yaptılar. Bu şeferki doktor daha ılımlıydı ve direk sezeryandansa suni sancı ile Doğum şansı vermek istediğini olmazsa sezeryana alacağını söyledi. 10.08.18 de tekrardan hastaneye yattım ve sabaha kadar nst takibi yaptılar sabah ise erkenden eşimden benim için bir çorba getirmesini isteyip ben onu yedikten sonra lavman yapıp (hissetmiyorsunuz bile) suni sancı vermeye başladılar. Saat 9 du ve ben başladıkları andan itibaren sürekli koridorda yürüdüm. Doktor sancılarım sıklaşsın diye olduğunu söyleyerek sürekli alttan muayene ediyordu ama işin kötü tarafı çok uzun saatler geçmesine rağmen bende tık yoktu. Çok rahat bir şekilde Doğum önlüğüm ile kapıda bekleyen ailemle vakit geçiriyordum artık laf yemeye başlamıştım yerine yatıp nst den ayrılmamalısın diye. Açılmam ilerliyordu sancılarım çıkıyordu suyum sızıntı halinde gelmeye başlamıştı sanki istemsiz olarak azar azar çişimi yapıyordum hareket ettikçe çoğalıyordu 🙈ama ben hissetmiyordum sancıları ve bebek oksijensiz kalmaya başlamıştı nst de kalp atışları düşüyordu oksijen maskesini taktılar ve sancının seviyesini kısıp rahim ağzını yumuşatsın diye iğneler vurmaya başladılar. Saatte bir vurup aoruyorlardı sancı durumumu ama yoktu en son bunu da vurucam ve açılman sekiz dokuz santim birazdan beni öldürün diye yalvarıcaksın diye dalga gectiler 🙄 bir on dakika kadar sonra kaşıklarımda bir baskı hissettim ve nstyi söküp kalkıp tuvalete doğru gitmeye başladım büyük tuvaletimi yapıcak gibi hissediyordum ve ortaya yapmak beni çok korkutmuştu tuvaleye yetişmeye calışıyordum🙈 koridorda doktorla karşılaştım napıyorsun neden kalktın diyip bağırıp hemen sedye istedi anlattım durumu sanırım altıma yapıcam dedim sedye geldi yattım ve doktor yakalanmasan tuvalete doğuracakmışsın ben senin kadar kendi kafasına göre hareket eden bir hasta görmedim diyerek kızdı 😟 bebek öncesinde Doğum kanalına inmemişti o sırada inmiş ve hazneye girmişti bana heyecanlanma korkma sadece dediklerimizi yap dediler. Doğumhaneye gittik çatala çıktım ve ebe sancı geldiğinde iki kere derin nefes alıp üçüncüsünde çeneni göğsüne bastırıp ıkınabildiğin kadar ıkınmamı söyledi. Sancım kesilmişti biraz bekledim doktor bu sırada eliyle uyarmaya başladı hiç bir şey hissetmiyordum ve bir anda tekrarsan sancım gelince aynen dediklerini yaptım ve 12.30 da Doğuma girdim 12.34 de çirkin oğlum kucagımdaydı 😍 sesi tüm doğumhaneyi inletti çok ama çok küçüktü 2900 gram doğdu gördüğüm an kitlenip kaldım ne hissettiğimi bile anlamadım öpüp kokladım alıp hemen yanı başımda kontrollerini ve temizliğini yapmaya başladılar bebeğin kıyafetlerini Doğum haberini verip almışlardı o an aklıma eşimin nasıl bir heyecanla beklediği geldi aklıma duygulandım🙈 doktor dikişlerini atmaya başlıyorum poponu kaldırma sabit dur dediğinde canım çok acıyacak mı diye sordum kesi attığımı hissettin mi dedi hissetmemiştim bunu da hissetmeyeceksin sadece dokunuşlarımı farkedeceksin dedi.. başladı ama ben sanki biraz daha fazlasını hissediyordum söyledim ve bir iğne daha vurdular artık hiç bir şey hissetmiyordum ve sadece oğlumu sevmelerini izliyordum hemşirelerin😏 15 dakika sonra plesanta ayrıldı ve doktor dikişimi tamamlayıp göz aydını verip gitti🤗 beni ve oğlumu giydirip tekerlekli sandalye ile kapıda bekleyen yakınlarımızın yanına götürdüler çok kısa süreli bir gösterdiler ama çok yoğun bir duygu seli yaşandı herkes birbirine sarılmış ağlıyordu neredeyse beni unutmuşlardı ve ben kalkıp yürüyebilecek kadar iyiydim odamıza geçtik testlerimiz yapıldı ilk emzirmemizi yaşadık ve bir güzel uyuduk😍 sabah 7 de doktor geldi ve ikinizde çok iyisiniz gidebilirsin dedi çıktık evimize geldik. İlk üç gün sütüm gelmemiş ve ben sıktığımda ucunda bir damla gördüğüm için ve annemle kayınvalidem sütün var var diyip her ağladığında sadece mememi bebişin ağzına verdirdikleri için oğlum doymamış 😔 sözde işitme testi için hastaneye gittiğimizde doktorumuz kilosunun 2600 grama düştüğünü acil mama takviyesi gerektiğini söyledi ve rengini de beğenmeyerek kan tahliline gönderdi. Verip eve geldik iki saat sonra uyuyordum ve telefonum çaldığında doktor bebeği acil getirmemizi sarılığının açlıktan 15 e çıktığını kilosuna göre çok tehlikeli olduğunu söyledi. Ben öldüm zannettim hiç kimse sakinleştiremedi bir yandan iyi olması için gerektiğini biliyordum bir yandan ağlaya ağlaya hazırlıyordum. Yenidoğan yoğun bakıma çıktık ve yerini yurdunu yapılacak işlemleri gördük biraz içim rahatladı. Hemen bir süt sağma Makinesi edindim (lansinoh tekli elektronik pompa aldım hastanede mamajoo vardı ve bence o çok daha güzeldi pişmanım) sütümü şagdım ve 15-20 ml ne çıkarsa götürüp teslim ettim eve gitmek sorundaydım dinlenmeliydim çünkü sabah emzirmem için tekrar çağırmışlardı.: ertesi gün Aslan oğlum çok hızlı bir iyileşme göstermiş ve gittiğimde alabileceğimi söylediler çıkıp evimize geldik. Doğum sonrası hastanede kalması da evet çok zor ama eve gidip geri çıkınca ben ciğerim söküldü zannettim ve bebeği uzun süre küvöz de kalamları gördüğüm için içim çok buruk kalmıştı Allah kimsenin başına vermesin diye dilimden duaları eksik etmedim. O kadar güzelki yenidoğan yoğun bakım ilk girdiğim zaman o kadar bebeği bir arada gördüm ve cennete düştüm zannettim... sonra teker teker incelemeye başladığımda hepsinin sıkıntılarını farketmeye başladım ve kan şekerim düştü olduğum yerde kala kaldım bebeğimi bile cesaret edip ben teslim alamadım babasına vermelerini rica ettim... rabbim hepsini biran önce ailelerine kavuştursun şifalarını versin inşallah 🙏🏻 Çok çok uzattım biliyorum ama şimdi 17 günlük bir bebeğim var ve sütüm hala yeterli değil sağıyorum emziriyorum dut suyu humana çayı Rezene promalt bulgur pilavı yeşillik aklıma gelen gelmeyen herşeyi senedim ama damar yapısı ile ilgili bir şey sanırım çoğalmadı git gide azalıyor.. her fırsatta meme veriyorum emiyorda ama yalancı meme gibi saatlerce düşürmüyor ağzından ardına mamasını veriyorum onu da bitiriyor hemen. Görseniz gerçekten bir çirkin ki annesi kurban olsun hep asık suratlı hep çatık kaşlı aynı babasının kopyası bir erkek çocuğu🤣 Bizim yolculugumuz böyleydi ve ben Doğum anında bile bir daha olsa bir daha doğururum bu muymuş dedim. Hamilelikte kalça ve bacak ağrısı çok cektim ve yeri geldi ölmek istedim dayanamadım, Doğum sancısı yanında hiiiiiiç bir şey o kalça ağrılarının siz düşünün. Rabbim hepinize benimki kadar kolay rahat doğumlar nasip Etsin inşallahhhh ♥️
Yunusm123 Melikeb19 maşallah ❤️çok amin CNm dualarını bizlerden eksik etme bizde hayırlısı ile kavusalim ins yavrularimiza benim riskli bir hamileliğim var lütfen çok dua et bana da 😔😘
Melikeb19 Yunusm123 canım benimmm Rabbim bir avazda kavuştursun inşallahhhh bebeğine dua edicem ne kadar zamanın kaldı ♥️
Melikeb19 Dikişim coktu ve emzirmek için oturmak bebeğin üçüncü günde küvöz durumu vs derken çok zorlandım muayene etmesi için doktora gittiğimde alttan baktı ve ödem olduğunu söyledi antibiyotik krem ile ilaç verdi düzenli olarak kullandım kremden mi bilmiyorum o günden sonra hiç dikiş ağrısı hissetmedim, kanamam çok yoğundu ve oda azalmaya başladı yavaş yavas. Doktorum dikişlerin bakımı için sadece kuru tutmamı duşumu ayakta almamı ve ilaçlarımı kullanmamı söyledi. Şuan 17 günlüğüz ve çoğu zaman dikişin hangi tarafta olduğunu bile unutuyorum dikiş olayından korkmayın kızlarrrr