Kızlar kızlarrrrrrrrrrrr 😌
Suni sancıyla doğumumu başlatacağımızı söylemiştim bebeğimin gelişimi ileride olduğu için kilosu artmasın daha fazla diye ben erken istemiştim ve bebeğin başı yerleştiği bana da artık rahatsızlık verdiği için doktorum okeylemişti. Dün sabah 09:00’da yatışım yapıldı açılmam 1cm ve küçükten kendi kasılmalarım vardı. Doktorum direk suni sancıyı başlatmıştırdı ebelere ve yarım saat nst den sonra kalkıp pilates topunda hareketler yaptım eşimle kolidorda sürekli yürüdük ebeler ve doktorum bu arada ara ara gelip açılma durumuna bakıyorlardı. Tabi benim 100-130 lara vuran sancılarım oluyordu yine de karşılıyabiliyordum açıkçası suni o kadar da göz korkutacak bir şey değil. Sabah 09:30’dan 15:30 a kadar açılmam ancak 6 saatte 5-6 cm arası oldu yani açılmam çok ağır ilerliyordu ve epidural istedim. 16:00’da epidural takıldı. Net olacağım ne hissettiysem onu yazacağım doğumla alakalı epidural takılırken ben gayet ağrı hissettim burada yazılanlar gibi kolay olmadı zaten çok sık sancılarım da vardı. Neyse epidural verildikten sonra anamdan yeni doğmuş gibi oldum. Dedim bu nasıl mükemmel bir şey 😅 sanki saniyesinde makası vurdu sancılarımı kestiler ve ben nst yattım sancılar tavan ama ben gülüyorum eşim bile şok keske daha erken takılabilseydi boşuna çektin kaç saattir dedi ama boşuna değildi suni sancıyla başlatılan bir doğum olduğu için belli bir açılmaya ulaşmadan epidural taktırmadı benim doktorum o yüzden biraz uzun sürdü epiduralden öncesi. 45 dakika kadar epiduralle mükemmel zaman geçirdik eşimle kolidorda yürüdük koştuk bir sürü hareket yaptık sancılar varken sağlıklı bir şekilde yapamıyordum o hareketleri acı hissetmediğim için çok güzel yapabilmiştim. Amaaaaa 45 dakika sonunda bir anda sancılarım tekrar girmeye başladı ve çok şiddetli hemen gelsin yine ağrı kesici versinler dedim ama anestezi uzmanı gelene kadar açılmam 9 cm olmuş😅 sonra geldi ilaç verdi ama az verdi doğumun yaklaşmış çünkü çok veremem doğumu zorlaştırır dedi ve verdi ilacı ama o ara ben kıvranıyorum direk ıkınmalı ve yoğun sancılar vardı 😌 sonra annem ıkınmalı geliyor sanki sancı dedi sadece ahlayıp ohlayarak kafa salladım ve annem koşup ebeye söyledi ebe oda da muayene eder etmez hemen doktoru arayın hadi gidiyoruz dedi ve hızlı bir şekilde beni doğumhaneye götürdüler yatakla tabi ben o ara kafamı bile tutamıyorum o derece yoğun sancım vardı ve belliydi geliyordu yavrum😌 doğumhaneye girdik ve doktor geldi kapıdan girip çatalda benim alt tarafı görür görmez çocuk doktorunu çağırın dedi 😅 sonra ben hocam ne durumdayız ne zaman olacak geliyor mu diye sordum ( doktoruma bayılıyorum çok seviyorum iyiki ooooooo ) evet başını görüyorum ellemek ister misin getir elini elle dedi elimi götürdüm aşağı ve başına dokundum 😌 sonra hadi güçlü güçlü ıkınıyorız dedi mükemmel bir motivasyonla tüm doğumhane ekibi ıkındık hepsi mükemmel destek verdiler 3 ıkınmada bebeğimi hoopppp çıkarıp direk kucağıma attı tut kız bebeğini düşmesin dediler ve ben tuttum 😂 sonra kontrolleri yapıldı o an orada ve sonrası için götürdüler babasına ve anneannesine göstermiş oradan aşı ve tahlillerinin alınacağı odaya gitmiş sonra benim azıcık dikişim oldu doktorum onu yaptı ve odaya götürdüler sonra bebeğim geldi veeeee çekirdek ailemle tamamlanmış olduk 🥰 ben tüm süreçten acayip memnun kaldım acılar hepsi boş ekip mükemmeldi ve çok güzel bir doğum oldu. Şu an sadece acı olarak bebeğimi emzirdiğim zaman ve uzaktan bebeğim sevgiyle baktığım zaman doğum sancısı gibi sancı giriyor karnıma şiddetli bir şekilde. Salgıladığım hormondan kaynaklıymış rahmim kasılıyor. Suni sancı gibi düşünün yani oksidosin hormonu veriyorlar aslınsa suni sancıyla o şekilde açılma oluyor. Ben bebeğimi emzirirken ve ona sevgiyle bakarken bu hormonu zaten salgıladığım için mükemmel derecede yoğun sancı cekiyorum bu beni çok rahatsız ediyor umarım en kısa zamanda bndan kurtulurum. Haricinde her şey mükemmel bebeğim koynumda 🙏 yine merak ettiğiniz bir şey olursa sorarsanız cevap veririm. Rabbim herkese çok daha güzel olan doğumlar nasip etsin 😌