(HİKAYEM BİRAZ UZUN HAKKINIZI HELAL EDİN ❤️✨) Arkadaşlar öncelikle merhaba; 2 senelik evliyim. Başından beri hiç korunmadım. İlk ay 50 gün kadar gecikmem oldu. Düğün stresi, ailemden ayrıldım onun stresi, yaşadığım şehirden uzaklaştım bir başıma kaldım onun stresi.. her gün ağlıyordum.. neyse kaset test yaptım kaç kez hep negatif. En son kalktım kan testi verdim oda negatif. Eve gelir gelmez adet oldum. Tamemen psikolojikti yani. Sonraki aylar da hep gecikmelerim oldu. 6. Ayımda doktora danışmaya karar verdim. Doktor bana pcos dedi yumurta tembelliği dedi çok kilolusun dedi.. gitmez olaydım dedim. Psikolojim bozuldu hiç mi çocuğum olmayacak benim demeye başladım.. hormon testi yaptırdım prolaktinim 77 çıktı (normalin çok üstünde bir değer) bunu da kafaya takmaya başladım. Düşmesi için ilaç kullandım düştü. Sonra yine çıktı. Bu sırada kaynana elti terörü de yaşıyorum tabii. Kayananam her gün arıyor “adet oldun mu” diyor her gün! Eltimler kendi aralarında “kilolu olduğu için hamile kalamıyor” diyor (kilom:73 boyum:165) başka bir doktora başladım. Oda bir şeyin yok dedi. Kalktı prolaktin için beni beyin emarına yolladı (hayatımın en kötü tecrübesiydi) Allahtan ki bir şey çıkmadı. Sonrasında klomen verdi bana, yumurtalar gelişti vs. o ay olmadı adet oldum. Adet olunca kistim oluştu 3 mm. Eşimde sinirlendi bir daha doktora gitmeyecez dedi. Kistim yoktu bide o oldu diye. Neyse 2-3 ay gitmedik. Memleketimde iyi bir doktora görünmeye karar verdim. Oda kistimin durduğunu, ama önemli bir problemimin olmadığını söyledi. Rahim filmi önerdi. Tamam dedik vs. kaynanam tutturdu beni kaplıcaya götürdü, sende kist var kistini atacaksın diyor (kistimin olduğunu ona söylemedik, kistim yokken bile bana bunu diyordu) kaplıcada o kadar milletin içinde bana zorla çiğ yumurta içirmek istedi (hamile kalıyormuş insanlar bilmem ne) hayır dedim tepkimi gösterdim. O kadar pis bir ısrarı var ki anlatamam içirdi bana onu. Yumurta kabuğunu gitti astı bi yere git başında dua et diyor bana. Veren Allah , yumurta bana ne verebilir? O kadar üzüldüm ki kendi halime.. hiç çocuğum olmayacak bu cahillerin elinde çürüyüp gideceğim dedim.. Elhamdulillah karşıma çok iyi bir doktor çıktı, ilk gittiğim ay hemen rahim filmi çekti bana, tertemiz çıktı. İkinci ayımda hamilelik umuduyla bütün hamilelik belirtilerini psikolojik olarak yaşadım. Ağrılar bulantılar.. 2 gün gecikmeyle adet oldum. O kadar üzüldüm ki anlatamam.. ağlaya ağlaya hemen kalkıp doktora gittim. Doktor bi baktı kistimi atmışım. Dedim Allahım vardır her şerde bir hayır. O ay bana (2.ayım doktorumda) femara verdi. Eşime ve bana yumurta kalitesini artırmak amacıyla Gynopol şaşe bir içecek verdi + folden qf diye bir folik asit başladı. Yumurtam gelişti çatlatma iğnesi vuruldum. Hiç bir umudum yoktu hiç… 14 günümü güle eğlene geçirdik. Aklımıza bile gelmedi çocuk. 16. Gün doktor hatırlattı kan testi yapın diye. Bi baktım ki hamileyim ben. Önce bana şaka yapılıyor dedim inanmadım hiç. Dedim hiç mi belirtim olmadı hiç mi hissetmedim hamile kaldığımı 🥲 belirtiler bence tamemen psikolojik ve kişisel. Bu hikayeden yaşayıp öğrendiklerim; asla asla stres yapmayın, düşünmeyin, kimseyi umursamayın, hayatınıza kimsenin müdahale etmesine izin vermeyin, kendinize iyi bir doktor bulun, doktorunuza inanın…. Uzun olduğu için hakkınızı helal edin ❤️ Yüce Rabbim isyen herkese hayırlı evlatlar nasip etsin inşallahhh ❤️🤲🏻