Merve_elmaci İyi geceler sevgili anneler, sezaryen doğumu kesin olarak gerektiren durumlar nelerdir? Daha önce rahimden geçirilen operasyonlar mesela perde nedeniyle histeroskopi olmak direk sezaryen sebebi midir?
Yaprakdokumuseverrr Merve_elmaci Ben gebelik zehirlenmesinden acil sezaryen oldum sizinkini bilemiyorum
papatyasever34 Merve_elmaci ben bugün spinal sezeryanle doğurdum aniden suyum geldi 32 haftaliktik histeskoropi ve laparoskopi olmuştum hamile kalmadan önce rahmim kalp şeklindeydi ama kişiden kişiye değişir
Merve_elmaci Durunbigeldim birkaç doktora sordum sadece histeroskopi normal doğuma engel değil diyen de var risk alma sezaryen ol diyen de. Açıkçası benim gönlüm normal doğumdan yana ama tabi ki en önemlisi bebeğimin ve benim sağlığım 🙏
Boncugummmm Merve_elmaci doktorunuz bu duruma ne diyor bnce riske atılmaması gerekn bı durum. Bnm 2 kürtaj bırde histereskopi oldum. Haftaya karar verılıcek. Bn riske atmak istemiyorum😥
Boncugummmm Merve_elmaci Amin canım 🤲🤲🤲saglıcakla allam kucgmza haftya bnm nasl karar werılcek bılmyorum bn bu seklde normal dogumu istemıyorum
Zeytin20 Merve_elmaci ben göz hastasıyım. Bende sezaryen oluyorum zorunlu. İlla rahimle ilgili hasta olmaya gerek yok. Rahime bağlı olmayan hastalıklarda da zorunlu olabiliyor.
Merve_elmaci Boncugummmm doktorunuzla karar verdiğinizde buradan paylaşabilir misiniz benimle? 😇 Bana histeroskopiyi yapan doktor normal doğum yapamayacağımı söyledi ama şöyle ki o doktor biraz sezaryen yanlısı bir doktordu. Şu an takibimi başka bir doktorla devam ettiriyorum, şu anki doktorum da normal doğum yanlısı bir doktor ve bana normal doğum yapabileceğimi söyledi. Ben de şu an çok kararsızım.
Boncugummmm Merve_elmaci tabiki canım haberleşelim. Bn yazmayı unttsam mutlaka sen yaz bna. Senın le aynı şeyi yaşıyoruz şuan bnde histereskopi yapan doktora gidemedim başka bir doktrda takiplyim oda normal dogum da yapablrsn dedi. Ama bn istemdgmı soyledi bu hafta perşmbe net kararımızı vericez bnde istemyorum
Buslee Merve_elmaci doğum için bu doktora muayeneye gidiyorsan güvenip de karar vermişsindir bence şuan onu dinlemen daha mantıklı ama yine de başka doktorların da muayenesinden geçmeni tavsiye ederim
Yaprakdokumuseverrr Gzm23 Ben 39+2 de suyum gelerek normal doğum için gittim açılmam ilerlemediği için suni sancı aldım sonrasında tansiyonum 19 a çıktı acil sezaryene alındım
Gzm23 Yaprakdokumuseverrr canım bir şey soracağım gebelik zehirlenmesi belirtin nasıldı nasıl anladın ilaç kullandın mı doktor istersen kan sulandırıcı kullanabilirsin dedi bnde kullanmadım çünkü reçede son 3 ay kullanmayı kesin yazıyordu bir şey söylicem kullanamadım ama yediklerime falan dikkat edersem stres yapmazsam bir sorun olmaz değil mi bana allh rızası için tavsiye ver lütfen canım
Merve_elmaci Boncugummmm merhaba canım bugün aklıma geldi, dün doktora gidecektin doğum şeklini de konuşacaktınız. Ne dedi doktorun acaba, neye karar verdiniz? 😇