Birminikcivciv Kızlar ben çok severim çiğ köfte kıyması pişmemiş Mantı yemeyi. Zararlı olur diye az az yedim hep ama yedim hatta dün Bulgurlu kıyma yedim biraz. Biraz önce posta denk geldim toksoplazma mı ne. Çok korkuyorum şuan
hemsiree Birminikcivciv çiğ et bakteri üremesine çok müsait inşallah bir sıkıntı olmaz 🙏🏻 çok mu yedin ?
CansuDRY Birminikcivciv Yediğiniz miktar önemli değil. Bir ette toksoplasma varsa vardır, yoksa yoktur. Yani 1 lokma da 1 tabak da aynı risk. Bir daha yemeyin, dikkatli olun.🙏🏻
Birminikcivciv hemsiree Bir küçük ceviz büyüklüğünde ama çok çok çiğ Mantı yedim onunda içinde kıyma vardı o zmaan 4-5 haftalıktım
Ozummm41 Birminikcivciv şu an kaç haftalıksınız ? Ben De dışarda az pişmiş et yedim ve çok tedirginim 🤦🏻♀️ Test yaptırcam ama ne kadar bekledikten sonra yaptırmak lazım onu bilmiyorum bilen var mı acaba?
Eda_Esen Birminikcivciv bende o hatayı bilmeden lahmacun içi hazırlarken az tuzuma baktım bide pizza falan yaparken sucuk falan yedim çiğ çok şükür bir şey olmadı ama kendime çok kızdım öğrenince yeterince araştırma yapmadığım İçin