Merhabalar hanımlar, her doğum hikayesini heyecanla okuyarak doğumumu beklerken yazma sırası bana geldi. 28 Şubat günü bebeğimin artık kilo almaması ve ilk doğumumu normal gerceklestirmem sebebiyle suni sancı ile 38+5 günlük iken doğumu başlatma kararı aldık. Sabah 10 da suni sancı verilmeye başlanıldı. En yüksek doza cikartilmasina ragmen dayanılmaz bir ağrım olmadı. İlk doğumum da suni ile normal gerçekleşmişti. Suni sancı korkulacak birşey gerçekten değil. Her kasılma arasında nefes alacak vaktiniz oluyor. Saat 16:00 a kadar suni sancı devam edildi ancak acilmam 2 cmden yukarı çıkmadı ve bebek de kanala inmedi. Doktorum daha fazla zorlamanın gereksiz olduğunu söyleyince spinal sezeryan kararı aldık. Bu esnada tuplerimi de bağlatmak istediğimi söyledim. Bununla ilgili bana ve eşime evraklar imzalatildi. Yarım saat içinde ameliyathaneye indim. Çok panikledim açıkçası çünkü daha önce hiç ameliyat olmamıştım. Ama çok yersizmis korkum. Spinal iğnesi normal bir iğne açısından farksız. Sadece farkı belden yapılıyor oluşu. Sonrası zaten tamamen hissizlik. Yani hiçbir şekilde acı hissetmedim ancak tabi cekistirmeler ve sarsıntıları hissettim. Ameliyathane ekibi harikaydı. Doktorum da geri kalan ekip de beni çok sakinleştirdi. Zaten birkaç dakika içinde bebeğimi yanıma verdiler. Bebeğim çıktıktan sonra çocuk doktoru onunla ilgilenirken benim tuplerim de bağlandı. Sonra dikişlerim tamamlandı. Bebeğim benden önce yukarıya çıktı bende hemen arkasından bir saati bile bulmadan odamdaydim. Sütüm hemen geldi. Bacaklarımdaki uyusukluk geçince biraz ağrım oldu ancak hemen iğne yapıldı ve baya rahatladim. İlk kalkış abartildigi gibi kesinlikle canimi yakmadi. Hatta ilk kalkışta odada yürüsen yeter demelerine rağmen koridorda bir tur bile attım. Yürüyünce gaz sıkıntısı yaşamadım. Sezeryan sonrası 2 gün yatış verilmesine rağmen iyi hissedince 24 saat sonra çıkış yapıp eve geldim. Her iki doğum şeklini de yaşamış olarak ikisinde de korkulacak birşey yokmuş diyebilirim. Sağlığınız ve doktorumuzun tavsiyeleri nasıl şekillendiriyorsa dogumunuz o şekilde olsun. Kendinizi sartlamayin. Herkese sağlıklı gebelikler, mutlu doğumlar diliyorum.