Aynur Merhaba 13 haftalık hamileyim canım çok pastırma çekti eşimde aldı iki gündür yedim ama bugün yasak oldugunu okudum çok tedirgin oldum.
Kekmez Aynur yok be kardeş bişey olmaz ben haftada bir iki sucuk yiyorum pişirerek tabiki ama bişe olmaz
Oge Aynur bir şey olmaz bende yiyiorm bilmediğinz markadan almayın eskiden ğretimler denetlenmiyordu çok sık olmadıkça yiyebilrsnz ben hafta snları suck canm çekerse salam yerm pastrma yerim
Funda Selam Tedirgin olma asıl stres sana ve bebegıne zarar verir,bundan sonra yememeye dikkat edersin,hamılelık boyunca tüm çiğ et grubundan sakın(salam,sosis,sucuk,midye,kokoreç vs)
meltemleung Bisey olmaz cnm ondan ben asyada yasiom sushiler midyelrr cig cig iniyor karna burdaki hamilelere bisey olmamis hatta nufus okadar fazlaki amann yarabbiiiii....
SelviBalc Toxoplazma testi yaptırın bende çıktı sonra doktorum avidite testi istedi çok şükür olumlu sonucum ama testi tavsiye eseeim hemen çünkü çok tehlikeli o bakteri🤭
Yesimmm93 Bende midye yedim valla canım çok istemişti 1 hafta boyunca mide ağrısı çektim ve çocukluğumda kedilerle geçti ve eti falanda çok pişirmeden yerim ama Allah’tan Toxoplazma çıkmadı testte 2 hafta sonra doktor daha önce geçirdimde direncim varmı diye bakıcak o zaman dahada rahatlıycam .Sende dikkat et kuzum zaten doktorun bu testlere bakması veya bakmış olması lazım