Moonlight1 Bugün sağlık ocağında tansiyonum 14/9 çıktı yüksek dediler 18. Haftadayım ileride bir sorun yaratır mı internetten biraz araştırdım korktum doğrusu
Sevdapl Moonlight1 düzenli ölçtürün. Doktorum bana tansiyon aleti al her gün ölç dedi. Tansiyon riskliymiş. Arkadaşımın bebeğini de yüksek tansiyon yüzünden erkenden sezeryanla aldılar. Doktor ekmek yeme dedi bana ekmekteki tuz oranı fazlaymış. Limonlu su falan için düşmesi için.
MeyraRana Moonlight1 kadın doğum doktoru na gittiğin zaman söylersin ona göre listeye alır seni perinatoloji ye gidersin. Gebelikte tansiyon olabiliyor korkmanıza gerek yok sadece dikkat etmek lazım.
BusraOzhan Moonlight1 tansiyon maalesef riskli ilk gebeliğimde yüksek tansiyon sebebiyle 35. haftada erken doğum yapmak zorunda kaldım. Evde tansiyon aletimiz yoksa alın ve düzenli ölçün tuzlu ekşi vs yemeyin. Şimdi ikinci gebeliğim sürekli tansiyonuma bakıyorum doktorum herhangi bir yükselme durumda ilaç başlayacağını söyledi devamlı kontrol halindeyim.
hunilimom Moonlight1 hemen gider gitmez mi ölçtüler yoksa dinlendiniz mi 10 dk kadar tam sınırda düzenli ölçüm yapınız bugün benim de 14-8 çıktı ama nabzım hala yüksekti ilk gebelikte vardı tansiyon sıkıntım suan 2. Ye hamileyim sıkı takipteyim
Moonlight1 Sevdapl zaten tam buğday ekmeği yiyordum beyaz ekmek tüketmiyorum. Çok korktum ya inşallah bişey olmaz
MeyraRana Moonlight1 çünkü 15 16 ya çıktığı zaman gebelik zehirlenmesi ne yol açıyor hani ne kadar erken önlem o kadar ii.
Moonlight1 hunilimom yok dinlenmiştim hemşireyi beklerken fakat bi yarim saat önce turşu yemiştim ondan mı kaynaklandı bilmiyorum
hunilimom Moonlight1 hemen yükseltmez biraz turşu ama bu tarz Yiyecekler tüketmeyin tuz ekmek felan kesin bol hareket edin takip edin
Ggalparslan Benimde bugün bütün gün 14/8 15/9 arasında gitti geldi sarımsak yuttum bekliyorum geçmezse hastaneye gitmeyi düşünüyorum 31 haftalık ikiz gebeyim inşallah hepimiz sağlıklı bir şekilde zamanında yavrularımızı kucağımıza alırız 🙏