AselLinaVeAnnesi Yeni doğmuş bebeğe sade soda verilir mi kaynanam gazı olmaması için 1-2 damla damlatalım diyor
Merveb46 AselLinaVeAnnesi kaynanızı dinlemeyin maden suyu bazen beni şişiriyor karnım patlicak gibi oluyor bebeğe etkisini bilemezsiniz
Ozlem2206 AselLinaVeAnnesi 6 ay önce doğum yapan arkadaşım dedi mutlaka yap diye onun bebeğinde gaz problemi çok az yaşanmış doğar doğmaz daha süt bile emmeden ilk ağız açması deniyomuş çay kaşığıyla vermişler ben yapmıycam tabiki yani çok saçma geliyor bi bağlantısı olsa doktorlar zaten önerirdi hurafe resmen
Villanelle Yeni doğan bebeğe su bile vermeyin diyorlar ki maden suyu saf su da değil. İçinde bir sürü mineral var. Bebeğe zararlı mıdır değil midir bilemem ama gaz ile alakası olmadığı bence kesin
EsengulC Yapmayın öle şeyler hurafe bunlar içinde bin türlü madde var böbreğine zarar verirse Allah korusun ilk 6ay su bile verilmez
Valeria AselLinaVeAnnesi soda gazlı bi içecek farkındasınız değil mi? Gazı olmayana bişe gaz yapar. Yeni doğmuş bebeğin midesi zaten çay kaşığı kadar🤦🏻♀️
Asease Bebeklerin böbrekleri gelişmemiş olduğundan ilk 1 yıl tuz verilmez. Hatta ilk 6 ay su bile verilmez çünkü böbrekleri atamaz su zehirlenmesi yapabilir. Soda içinde tuz ve benzeri bir çok madde bulundurduğu için bebeğe kesinlikle zararlı olacaktır @AselLinaVeAnnesi
Kelebekk-0307 AselLinaVeAnnesi bunu bana da söyleyen çok oluyor hatta deneyen arkadaşlarım bile var ve tesadüf mü bilmem deneyenlerin bebeği kolik olmamış hiç sorun yaşamamışlar filan ama ben kendim dahi maden suyunu içemiyorken minicik bebek nasıl onu içebilir düşünemiyorum.
Anestezist31 Benım akrabalarım gaz için değil de sarılık için verıyorlar bır iki damla sadece kızılay markasının ama baya işe yarıyor kızlar bende saglıkcıyım başta ters karşıladım ama sonucun anıden degıstiğini görünce şaşırmıştım.
Pptya AselLinaVeAnnesi ben böyle birşeyi risk alamam hurafelere de pek inanmam ama kuzenim yapmış hiç gaz sancısı olmamis 🤷🏻♀️
DisiArslan AselLinaVeAnnesi biz yeğenime yapmıştık. Tabiki buradakiler yapın yapsın diye demiyorum. Doğduktan İlk 5 gün hiç gaz olmadı sonrası gaz oldu. bi akraba aramıştı annemi oda 3 torun büyüttü 1-2 damla maden suyu damlatın dedi sonra ne gaz ne bişi hiç bir şey olmadı alla şükür. Ben de yapmayı düşünüyorum. Hatta doktor ilerde mide problemleri çıkabileceğini söylüyor. Dediğim gibi ister maden suyu verin ister vermeyin sizlerin görüşü sizlerin fikri saygım vardır herzaman.
gmzdtp Arkadaşım, sade soda dediğin bile içine karbonhidrat basılmış sudur. Nasıl böyle şeyleri göze alabiliyor insanlar aklım almıyor….