Normal doğum beklerken nasıl muayeneye gidip sezeryan oldum oynat bakalım 🤔
Cuma günü 38.hafta kontrolüm vardı. Doktora gittiğimde doktor biraz karnımda bebekle oynadı, hareketlerini hissediyor musun dedi. Ben de sabah akşam hissediyorum ama gün içinde hissetmiyorum dedim. Son haftalarda hareketlerde azalma oluyor dedikleri için açıkçası çok fazla dikkate almamıştım. Daha sonra doktor çarşamba günü tekrar gel bebeğin amniyon sıvısı azalmış dedi. Ne yapacağımıza karar verelim dedi. Nstye gönderdi. Nstden sonra ebe çatı muayenesi yaptı. Normal doğum için uygun dedi. Daha sonra tansiyonumu ölçtü 13/9 çıktı. Bende çok fazla ödem vardı bir de. Doktora nstyi göstermeye gitti. Sonra eşimle beni yanına çağırdı. Nstde bebek hareketleri az çıkmış, hareket ettiği zamanlarda da kalp atışları az çıkmış. Acil yatış verdi doktor hanım öğleden sonra hemen bebeği alıyoruz demez mi. Ben tabi şarıl şarıl ağlamaya başladım. Diyorum ki bari eşyalarını almaya gidelim çocuğun ebe ona bile izin vermedi eşin alsın gelsin dedi. Beni hemen odaya aldılar. Nstye bağladılar tekrar. Sonra üzerimi giyindirdiler, dediler ameliyathaneye gidiyoruz. Dedim eşim gelmedi daha ne ameliyathanesi. Öyle deyince beklediler, eşim geldi, annemler zaten anca yola çıktılar apar topar. Daha sonra ameliyathaneye girdim, anestezi iğnesi yaptılar bir süre sonra hiçbir şey hissetmedim. Çekiştirme sesleri duyacaksın dediler, korkma dediler. Ameliyat esnasında sağ omzuma bi ağrı girdi beni zorlayan sadece o oldu hatta hemşireye de çok ağrıdığını söyledim, zaten sürekli iyi misin, miden bulanıyor nu diye soruyorlar. Ve sonra minik kızımı gösterdiler 🥰 Yani her şey o kadar hızlı oldu ki sanki şok olmuş gibiydim 15 dk,meğerse dün akşam anne karnındaki son günümüzmüş kızımla🥲 Hemen yanağıma değdirdiler yanağını Allah’ım nasıl bu kadar güzel kokabilir 🥺 Sonra odaya geçtik yaklaşık 5 saat hiçbir yerimi hissetmedim,sonda takmışlardı zaten, 2 saat bir şey yiyip içme sonradan hemen bir tane nescafe iç dediler. Gaz çıkarmadan, daha doğrusu bağırsakların çalıştığını görmeden katı gıda yok. Ben hissetmeye başlayınca yoğun bi ağrı geldi hemen, bir tane ağrı kesici yaptılar. Buraya kadar her şey normal gelmişti bana ama sezeryande beni en çok zorlayan sütümün gelmemesi oldu, hemşireler özelde doğum yapmama rağmen aşırı ilgisizdi, bebeğimin resmen kan şekeri düştü hiçbir bilgi vermediler bana çocuk feryat figan ağlamasına rağmen.Normal doğum ağrısını çekseydim de keşke çocuğumun o halini görmeseydim dedim, bir gece yatırıp çıkardılar bizi hiçbir bilgi vermeden, sonra eve gelince çocuğu uyandıramadım acile gittik tekrar, hayatımda hiç bu kadar korktuğumu hatırlamıyorum. Şu an 5. Güne gireceğim omzumdaki ağrı arttı maalesef boynuma doğru çıkıyor ve dikiş yerlerim acıyor hala. Bir gülüşü var ama gerçekten her şeye değermiş doğruymuş arkadaşlar 🥳Binbir çeşit doğum hikayesinde benim payıma düşen de bu oldu, normali çok istiyordum ama hep hayırlısı diye dua ettim, demek ki buymuş hayırlı olan. Allah tüm hamile kardeşlerime yardım etsin, kimseyi yavrusundan bir gün bile ayırmasın, buraya kadar okuyanlara teşekkürler 🤩