MaBelle
Zihinsel bi engel olduğu bilimsel bir gerçektir. Annelerinin alınacak bi durumu yok bu benim söylediğim bir şey değil. Eğitimle daha iyiye gidebilir ama normal bir birey gibi olamıyor maalesef. En iyi şartlarda hafif zihinsel engelli oluyor. Kuzenimin çocuğumda da vardı doğuştan beri aldığı eğitimleri yakından biliyorum. Keşke öyle olsa. Allahtan gelen her şeyi kabul etmekle sınanıyoruz zaten ben yapmadım sonuç ne olursa olsun çocuğundan vazgeçmeyecektim. Kendi doktorum sordu ikili tarama yaptıracak mısın diye bi çaresi olmuyor nasılsa istemiyorum dedim. Başka Doktora gittim k zaman da ikili zamanı geçmişti üçlü zamanıydı zeka testi zeka testi diye ısrar etti yaptırmıcam dedim hiç duymuyor gibi zeka testi yap öneriyorum deyip durdu ona rağmen yaptırmadım.
Bikaç bilgi ℹ️
Down sendromu zihinsel engel midir? Bu soruya evet cevabını vermek mümkündür. Sendromun neden olduğu sorunlardan bir tanesi de zeka geriliğidir. Ancak mongolizmde olduğu gibi aşırı derecede bir durum söz konusu değildir. Down sendromu zihinsel engel midir sorusunu, hafif ve orta derecelerde zeka geriliğine yol açar, şeklinde cevaplayabiliriz
Bu fazla kromozom beyin ve vücut gelişimini normalden farklı bir yöne değiştirmektedir. Basık bir yüz görünümü, kısa boyun, hafif ve orta derecede zeka geriliği gözlenir. Down sendromlu bebekler istisnalar olmakla beraber yaşıtlarından daha yavaş büyürler. Zihinsel gelişimleri geriden gelmektedir. Bu gerilik yaş büyüdükçe daha belirgin olarak gözükmekte.