A11-yhkk bence doktor degistirmek gibi bir sey yapmayin. Ben suan sizinle ayni durumdayim. 21+3 gunluk gebeyim ikizlere. Tansiyon hastanede yuksek cikiyodu evde bakiyorum normal. Sonra bu hafta sinirlendiğimde fark ettim evde de 16/10. Zaten doktor 20. Hafta kontrolumde kardiyolojiye yonlendirdi. Ayrica her gittiginizde idrara bakmakla yukumlu doktorunuz. Bakmasa bi sorun gorun bence. Tansiyon bebek icin cok riskli. Beslenip gelisemiyor. Sizin icin de riskli. Gebelik zehirlenmesi cikabilir allah korusun. Tabiiki evhamlanmaniz icin soylemiyorum ama cok da basit dusunmeyin. Kullandiginiz ilaclar normal.
Ben regenesis max, prilam dr, calcimax -d, ecopirin kullaniyorum. Tiroid hastaligim icin de euythrox. Calcimax -d de d vitamini var ve kalsiyum. İkiz gebe oldugum icin multivitamindeki kalsiyum yetmiyor. Benim regenesis max in icinde demir var. Siz ayri da iciyomussunuz kansizliginiz olabilir. Demir takviyesi bu hafta itibariyle oneriliyor zaten.
Tansiyona gelince; ben dun hem kardiyoloji hem nefrolojiye gorundum. Nabzim da yuksek 150 civari. Tansiyon holteri taktilar gercekten evde dusuyo mu nasil seyrediyor gormek icin. O yarim saatte bir 24 saat boyunca olctu. Gece de saatte bir. Nefrolojideki hoca dusuk doz tansiyon ilaci baslayabilecegimizi ikiz hamileliklerde bu durumlarin normal olduğunu soyledi. Kardiyoloji de kalp ekosu ekg ve tansiyon holterini değerlendirecek bakalim.
Keşke demektense; doktora gitmekte fayda var. ☺️