Ahh arkadaşlarım öncelikle cümleye burada doğuramıyorum diye post açanlardanım diyerek başlamak istiyorum.. 🙂 20 gün önce normal doğum için gün aldık çünkü 40+3 ve açılma sancı yok bebek kanalda değil sabah 9gibi hastanedeydik ve yatışım yapıldı öncesinde damar yolu filan açıldı olası ani bir durum için sonrasında da 9buçuk gibi fitil yerleştirildi sancı ve açılma başlatması için ve bir kaç saat sonra sancılarım başladı ben bu duruma sevindim çünkü koyulan fitil herkeste sancı veya açılma yapmayabiliyormuş saat 14:00 açılmam 2-3 cm ebe ve doktorum arada gelip alttan muayene ediyor tabi bu benim çok canımı yakıyordu saat 15:00 suları 4-5 cm açıklık olmuştu ve sancılarım gittikçe şiddetlenmişti ve epidural takıldı o esnada saat 16:00 açıklığım 5-6 ve takılan epidural ilk doz hiç bir işe yaramadı asla ağrılarım hafiflemedi biraz zaman sonra sancılarım çok şiddetliydi ve kesinlikle azalma olmamıştı epidural ile benim daha az hissetmem bekleniyordu ve ama öyle bir şey olmadı ikinci doz verildi yine fayda etmedi anestezi doktoru neye alerjimin olduğunu sordu bildiğim bir şeye yok dedim kas gevşetici kullandın mı daha önce dedi hayır hiç kullanmadım dedim ona alerjin var belli ki yoksa ağrılarının hafiflemesi gerekirdi bu kadar doza dedi boşu boşuna epidural taktırdım yani arkadaşlar bilemezdik tabi 😀 saat 17:30 filan 9cm açıklık ama bebek kanalda değil ve suyum patlatıldı squatlar yapıyoruz pilates topu getirildi üzerinde hareketler yapıyoruz ama ıkınma hissi veya kaka varmış hissi yok 10cm olmadan da doğum başlamıyor ve doktorum suni sancı verin dedi işte bende filmler suni sancı verilince koptu kimseyi etkilemek istemem o an yaşadığımı anlatıyorum ama hayatımda ilk kez ölmek istedim tarifsiz bir acı içerisindeyim yatağı yumrukluyorum bacaklarıma vuruyorum doktorum hemşireler bağırmamı çığlık atmamı istiyor ama ben sadece kendimi sıkıyordum bu da bana zarar veriyordu ve doktorum o halime dayanamadı indirin doğumhaneye dedi çatala aldılar beni doktorum eldivenlerini giyerken ben ıkınmaya başladım o kadar doğru ıkınmışım ki doktorum eğitim aldığımı düşünmüş çünkü o an can havliyle biran önce bebek çıksın diye hiç bilmediğiniz bir şeyi bile en doğru şekilde yapabiliyorsunuz eğer böyle 3 kez daha ıkınırsan doğucak dedi ve ıkındım ebe karnıma çıktı bastıra bastıra ben de ıkına ıkına 18:50de yavrum doğdu o an bütün acılarım bitti bir gram bile acı yoktu şaka gibi gelmişti bana saatlerdir çektiğim acı hiç bitmeyecek gibiydi çünkü. Ve doktorumun o an bana söylediklerini hiç unutamıyorum ben sadece senin gibi kadınların anne olmasını istiyorum şu doğumhanede kaç tane doğum yaptırdım buralar yıkılıyordu çığlıklardan sen hayatımda gördüğüm en sabırlı bilinçli ve pozitif bir annesin dedi o an kendimi çok özel hissettim gerçekten eşim de benimle doğuma girmişti bebeğimizin kordonunu o kesti hatta sonrasında doktorum içte yırtılman olur diye düşünmüştüm ama olmadı çok şükür dedi sadece dışta dikiş olacak dedi ben de Hocam ben küçüklüğümden beri keğel egzersizi yapıyorum onunla alakası olabilir mi diye sordum doktorum tekrar bi şok yaşadı bunu herkes bilip yapmaz tabiki de bununla alakası var dedi o yüzden sevgili anne adaylarım annelerim keğel egzersizi her zaman yapın doğumunuzda sıkıntı yaşamamak için rahim sarkmaması idrar torbası sarkmaması için 🙂 Şimdi diyorum ki iyi ki normal doğum yapmışım o kadar acı çektim ama sonu çok güzeldi.. Sonuçta bilmediğim bir yoldu sezaryen de olsa yine de bilmediğim bir yol olacaktı 🙂 Merak ettikleriniz var ise buyrun yorumlara 🥰