Normalde günümü 22.02.22 ye almıştım bir hafta öncesinde 15 inde kontrolüm vardı hastaneye gittim nst ye bağlandım sonra sonuçla doktorun odasına gidip ultrasona girdiğimde doktorum bebeğimin suyunun azalmaya geldiğini 1 hafta bekleyemeceğimizi söylediğinde şok olmuştum çünkü doğumdan aşırı korkuyordum ve bi anda tarihin öne alınması bende panik yarattı 😂 hemen yarın ameliyata alalım dediğinde bari bi sonra ki gün olsa sıkıntı olur mu dedim ve 17 Şubata gün alıp çıktım.
Doğum gecesi gözüme asla uyku girmedi korku panik heyecan normal doğumdan deli gibi korkan ben sezeryan istememe rağmen sezeryandan da korkuyordum ilk defa ameliyathane görecek olmak neler yapacaklar bilmemek panik yapıyordu 😶 bi şekilde dön dur sabah oldu valizi alıp hastanenin yolunu tuttuk annem ben ve eşim (adatıp hastanesi Ünal hoca idi doktorum ) gidip yatış işlemlerini yaptık damar yolu açıldı bence en acı veren kısım buydu sonrasında beklemeye başladık beklediğim her dakika bende daha çok panik yapıyordu sonunda beni aşağı götürmek için geldiler eşimle indik ve bana dehşet bi ağlama korku saçmalama ne ararsanız hepsi geldi 😂😂 ameliyathane kapısından içeri aldılar başka bi anestezi uzmanı orda beni bekliyordu en son saçmalayıp ona nolur ameliyatıma sen gir dedikodu yaparız dediğimi hatırlıyorum 😂😂
O panikle oturdum sedyeye eğilmemi söyledi anestezi uzmanı eğildim ve iğneyi asla hissetmedim iğne yaptığını uyuştuğum an anladım hemen yat dediler yattım ve sonda takıldı sonra doktorum geldi ve hemen başladı vücudum da kalem geziyor gibi bıçakla kesi attığını hissettim tek tek bütün el hareketlerini çekiştirmeleri hissettim ama acı yoktu hissetmiyorsunuz acı falan ben kendimi o kadar kasmışım ki o ara anestezi uzmanı eğer böyle kasarsan kendini seni uyutmak zorunda kalırım kendini sıkma elimi tut elimi sık dedi ve birazdan miden de bi baskı hissedeceksin korkma bebeği çıkaracaklar dedi tabi ben her hissettiğim harekete bu o mu diye sorduğum da hayır dedi ve midem de o değişik bi baskı hissi sadece aaaa diye bağırdım ve tepemde miniğim bana bakıp ağlıyo o anı tekrar tekrar yaşamak isterdim bambaşka bi his 🥰🥲
Bebeğimi çıkardıktan sonra ten teması yaptık ve fotoğrafçı resim çekti Ve bebeğimi yukarı götürdüler Hemşire dedi sana sakinleştirici yapcam bi 3 5 dk gözün dalacak yaptı ve bende tık yok dedim etki Etmedi bi doz daha yaptı hala aynı derken zaten dikme işlemi bitmişti ameliyathaneden yukarı çıkmadan karnıma bastırdılar tabi o uyuşukluk ile hissetmiyorsunuz sonra odaya çıktım bi saat biraz o soğuktan istemsiz titreme oldu ama burda okuduklarım kadar uzun süreli ve çok değildi
4 5 saat sonra uyuşukluğum geçti gelip sondayı çıkardılar sıfır acı saniyelik bir şey zaten
Ve o ilk ayağa kalkış söylendiği kadar zor değildi odada kapıya kadar yürüyüp geri gelip oturdum sadece karnınızda ki o boşluk hissi rahatsız edici
- Gün desteksiz hastane koridorunu tek başıma yürüyüp lavaboya tek başıma gidebiliyordum
- Güne kadar evde her oturup kalkmamda o boşluk hissi rahatsız etti sonrasında oda geçti şu an 12. Günüm ve çok şükür sezeryan olmamış gibiyim
Yani biraz klişe olacak ama benim kadar korkak hamileliğinin 9 ayı ben nasıl doğuracağım diye geçiren bir insan doğurduysa hepiniz yaparsınız kızlar gözünüzde büyütmeyin ve bol bol uyuyun😂