534534_ Arkadaşlar ben daha yeni mezun oldum Türkçe öğretmeniyim eşim de zabıta bebeğimiz var 1 yaşında atanmayı düşünüyorum. Atansam eş durumundan ne zman gelirim memleketimize eşimin yanına bi bilginiz var mi
Gizmo90 534534_ sözleşmeli olarak atanırsanız 3 yıl sonra olması lazım canım ama atanma durumun varsa kesinlikle atan bir fırsatını bulursun zaten 1 yaşında bebiş ücretsiz izin de alırsın , ayrıca seçim geliyor birden kadroya geçirirler
534534_ Dilooss_33 1 yılın sonunda mi başvurma hakkım oluyor ben 4 yılı doldurunca anca hakkımız oluyor diye biliyorum ama emin değilim
534534_ Gizmo90 seneye sözleşmeli öğretmenlik işini kaldırılıp sanırım direk kadroya alacaklarmış öyle olursa 1 yılda gelme durumum var mı ki
Elifsk Hocam bende de benzer bir durum vardı atandığınız yerde sözleşmeli öğretmen olarak 3 yıl görev yapmak zorundasınız. 3 yıl sonunda kadroya geçtiğinizde eş durumu tayin isteme hakkınız var. Sözleşmeliyken yok malesef
534534_ Elifsk seneye de sanırım sözleşmeli olarak değil de direk kadrolu öğretmen olarak başlıcaklarmiş galiba kaldircaklarmis sözleşmeliyi
Gizmo90 534534_ 1 yıla gelirsiniz ben 2014 Eylül atamasıyım 2015 Ağustos eş durumuna başvurabiliyordum. Eğer öyle bir şey olursa kadrolularda durum böyle işliyor. Atama sıralamadındaysanız benim fikrim bunu kaçırmayın seneye atama olmazsa ya da o sıralamaya giremezseniz üzülürsünüz
nihal91 Hocam seneye ne olur bilemiyorum ama şu an 3yıl dolunca eş durumu hakkı var,benim de 3 yılım bu yaz doluyor beklemedeyim😊
nihal91 4yıl dolunca il içi il dışı isteyebiliyorsunuz,sağlık özrünüz varsa her zaman isteyebilirsiniz
Villanelle Sözleşmeli olarak atanırsınız bazı bölgelerde 3 yıl bazı bölgelerde 6 yıl kalmanız gerekiyor diye biliyorum.