Bugün 19.günümüz anca vakit bulabildim yazmak için. Bigün uyanıp yataktan kalkınca aniden kanlı su boşaldı, haliyle panik yapıp hemen doktorumuzu aradık. Yarım saat içerisinde hastanedeydik. Saat öğlen 1 gibi. Gittiğimizde 2 cm açıklık vardı sancılarım 5dk da bir geliyordu. Hemsirelerden plates topu isteyip sancıları topun üzerinde karşıladım. Açılma yavaş ilerliyordu bi ara düzensiz gelmeye süre aralığı uzamaya başlamıştı akşama doğru sancılsr düzene girsin diye serum taktılar. Sancıların süresi 2dkya düştü. Gece 11 gibi açıklık 7cm olmuştu. Sancıya dayanabiliyordum ama yinede epidural istedim. Epiduralde kateter takılırken hiç hissetmedim hiç korkmanıza gerek yokmuş ben çok korkuyordum. Epiduralin hemen ardından sancılar dahada sıklaştı 12de beni doğum odasına aldılar. 20 dkda bebeğim doğdu. Epidural sayesinde sancıyı az hissediyordum ıkınmama engel bi durum değildi hafifte olsa sancı hissedince ıkınmıştım. Hemsilerinde desteği oldu tabi karından bastırarak. Bebek vajinadan çıkarken hiç ama hiç hissetmedim bi baktım doğmuş. Bebek beklenilenden kilolu geldi 3700gram. Doğumum 20 dk dikişlerim 1 saate yakın sürmüştü. Doktorun ve hemsirelerin dediğine göre doğumum çok zor geçmiş normalde 1 2 kilo arası kan kaybı olurken ben 4bucuk kilo kan kaybetmişim. bilseydim sezeryana alırdım dedi doktorum ama ben hiç pişman değilim iyikide normal doğum olmuş. Öyle bi mucize ki çok korkuyordum normal doğumdan ama Allah sabrını veriyor dediğim gibi bebek çıkarken hiç ama hiç hissetmedim bile iğneylede uyuşturuyorlar. Sezeryan olsaydı bebeğimi kendim emdiremezdim kendim desteksiz kalkamazdım. Şimdi de tam oturamasamda yinede sezeryandan çok daha iyi bana göre