Selam kızlar
Sonunda bende doğurdum dicem fakat benim minik kuşum erken geldi. Normalde 24 şubat bekliyorduk. Benim kızım 1 şubat 00:30da dünyaya gelmeyi tercih etti. Son haftada oturup kalkmakta ve yatıp kalkarken zorlanıyordum zaten ama karnım büyüdüğü içindir diye düşündüm hep. Kuaföre gittim ağda için o gün ordaki bir kadın yüzüme bakıp sancın mı var doğuracak gibisin dedi. Bende kızdım daha erken ne doğurması dye. Meğersem sancılarım kasılmalarım varmışta ben hissetmemişim. Ertesi gün zaten kontrolüm vardı. Akşam oturuyordum lavaboya gittim. Pembelik gördüm. Ama nişan olabileceğine inanmadım. Aradan 1 saat geçmeden tekrar lavaboya gittiğimde hem miktar olarak kanamam artmıştı hemde renk iyice koyulaşmıştı. Hemen doktoruma yazdım durumu. Hemen hastaneye gelmem gerektiğini söyledi. Hastaneye gittim. Nstye bağladılar. Sancılarım 90-100dü ve ben asla hissetmiyordum. Sadece bebeğim karnımda bi yerde toplanmıştı. Sonrasında doktorum açılmama baktı ve 5 cm olduğunu söyledi.😵💫 hiç mi sancı hissetmiyosun dedi. Ama ben asla hissetmiyordum. Normal doğum yapacaktım neredeyse… Normal doğumdan hep korktuğum için doktoruma hemen sezeryana alın dedim. Doktorum hemen ekibini arayıp ayarladı hastaneye 23:00 da girdim nst vs derken odaya yerleşmem saat 23:50 oldu. Hemen damar yolum açıldı. Sonda takıldı. Yatağa yattığım gibi beni paldır küldür ameliyathaneye indirdiler. Açılmam devam ediyordu. Daha fazla bekleyemeyiz dedi. Ameliyathane de sohbet muhabbet belimden iğne yapıldı. Asla hissetmedim sadece acır diye panikledim ama o iğneyi yaptığım an bacaklarım salındı bi sıcaklık geldi yatırdılar. Sonrasında üstümü örttüler ve herşey başladı. Çekiştirmeleri orayı açmalarını vs hissettim ama acı yoktu. İçimden bişeyin çıktığını çok net hissettim. Ve o mükemmel an onun sesi.💙 dünyalara bedel bir andı. O ağladı ben ağladım. Hemen çıkardılar kilo ölçümü yapıldı silinip giydirildi ve kavuşma anımızda yanak yanağa geldik. Mükemmeldi. Onu odaya çıkardılar benimde kesi yerim yapıştırıldı. Dikmedi dokturum yapıştırdı. Hastaneden çıkarken bandaj söküldü ve asla kötü durmuyordu. Hiç bişey olmamıştı sanki. Tek kötü yanı o sezeryan sonrası baş ve boyun ağrısı. Hastanede o gece ağrıdan ağladım. Ağrı kesici yapın diye yalvardım. Zor emzirdim. Şükür sütüm ameliyathaneden yukarıya çıktığımda da hemen geldi. Hemen emzirebildim. Ama erken doğum sebebiyle 2400dü kilosu mama takviyesi vermemizi istedi doktorumuz. Şimdi 25 gün oldu ve çok şükür ikimizde iyiyiz. Asla sezeryandan korkmayın mn yargılı davranmayın derim. O ağrılarımda 5 gün sürdü ve bıçak gibi bir anda kesildi 🙃