Gzm23 Metehan_Acelya canım nasıl anladın preeklampsi olduğunu doktor bana detaylı ultrasonda çentik ve direnç artışı var bebek beselenemeyebilir gelişme geriliği olabilir gebelik zehirlenmesi olabilir tansiyon çıkabilir Ben korkuyorum bfbğe bir zararı olur mu 😢😔😔😔şu an 33 haftalığım doktora söylesem sezeryan yapar mı bana Yada yakın takip
Metehan_Acelya Gzm23 dediğim gibi benim hiç bir sıkıntım yoktu gebeliğim boyunca. Bi gün tansiyonum 16 ya çıktı ama ben yine iyiyim. Sağlık ocağına gittim ordaki doktor senin bu tansiyonla acile gitmen lazım dedi öyle gittik. İdrar tahlili istediler nst tansiyon ultrason vs. İdrarda protein 1+ çıktı. Tansiyonum da 15 16 falan. Doktor yatış vs yada ilaç vermedi. Evde tansiyon takip yapacaksın dedi. Bu anlattıklarım ben 36 haftalık hamileyken oldu. Evde takip yapmaya başladım bir hafta sonra tansiyon düşmeyince hastaneye yine gittik. Doktor bu sefer eve göndermedi. O gece yatışım yapıldı sabaha doğum yaptım. Bi sorun ve sıkıntı yaşamadık çok şükür bebeğimde ben de sağlıkla evimize döndük. Uzun oldu biraz ama 😊
Metehan_Acelya Gzm23 hiç korkma bence evet preeklampsi sıkıntılı bir durum fakat gözlem altında olunca bi sorun olmaz Allah’ın izniyle. Sezaryen yapar mı bilmiyorum ben normal doğum yaptım. Tansiyonum yüksek olsa da sezaryene almadılar
Suheylamum Gzm23 17 marta tarih vermişti canim başka bir doktor baktı bugün ama içime pek sinmedi doğum yapacağım hafta gel3c3k sanırım buna da şükür 36 hafta 2880gr olmuş bal bademim 😊 adını bade koycaz nasipse
Suheylamum Gzm23 Bende rahim ağzı kısalığı vardı bugün kontrolüm vardı sancı çıkmadı şükür 2880gr olmuş 36 haftayız
Gzm23 Metehan_Acelya Aaa preeklampsi den dolayı mı tansiyonun çıktı birde özele mi gidiyorsun devlete mi
Metehan_Acelya Gzm23 evet preeklampsi ye bağlı tansiyon yükselmesi olmuş. Normalde tansiyon hastası değilim yani. Devlet hastanesine gidiyordum
_akalin3 Ceylankosova bende hemen hemen o tarıhde olucam ben 23 de dikitirdimde ölceketim öyle agrıyodur ama doktor gec oldugumdan dedi sizin agrınız nasıl
Umran__37 Sukrannnnn allahima sukur cok guzel ikili taramaya da girdim herseyi saglikli bende bebegimde saglikliyiz dunde dedim gibi ilacini kesme sakin hatta dr bana soledigi epilepsi annelere zaten keppra veriyolarmis sakin birakma ve gebe kaldigini noroloji doktoruna bildir
_akalin3 Seyoelif pekı doktor mu dedi yapalım diye bır kısalma gördümü ? Ve canınız acıdı ben 23 de yaptıgımda cok kötüydüm
Gzm23 Suheylamum şükür yaa 🙏🙏bfnde de direnç artışı ve çentik var eğer doktor Kabul ederse 34. Haftada doğurmak istiyorum çünkü ileri ki haftalar da beslenemeyebilir oksijensiz kalabilir
Gzm23 Suheylamum yaaa inşallah vaktinde gelir bade hanım rabbim sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin inşallah ayrıca isme bayıldım 😘🙏🙏😊🌸🌸
Ceylankosova _akalin3 tabi doktor dedi aslinda daha erken yapicaktik ama dedigim gibi dna testi sonuclarini bekledi.. progestanlada devam edilebilir ama nekadar etkili olur bilemiyorum dedi risk almak istemedik..yok hayir acimadi ilk idrar yaparken yandi sonra duzeldi
Ceylankosova _akalin3 acilmam yok… ki ben baya tatli canliyim hic agri sizi yok sadece tedirgin oluyorum kendi kendime hala afedersin buyuk lavaboya cikmadim canim.acirmi bilemedim otururkende cok oturmamaya calisiyorum baski olmasin diye
Seyoelif _akalin3 evet canım 12. Hafta ölçüm yaptı yapsak iyi olur dedi.genel anestezi ile oldum hiç bişey hissetmedim.cikinca tabi biraz ağrı oldu
Hfahtcc Bende 30+5 hamileyim. Gebelik kolestazı tanısı kondu ve kaşıntılarım yeni geçti. Normal doğum istiyordum ama bebeği sezaryen doğum ile erken alabiliriz dedi doktor. Değerlerimin düşmesini umutla bekliyorum normal doğum için🤲🏻
Gzm23 Hfahtcc doktor kaç haftalık iken alırız dedi bfnde de direnç artışı ve çentik var bebek beselenemeyebilir gelişme geriliği olabilir gebelik zehirlenmesi olabilir bfnde doktora söylicem 34.haftada doğum isteyeceğim risk alamam ki
Kbkarzu Hfahtcc bana 29. Haftada teşhis kondu değerleriniz kaçtı acaba ve ne kadr sürede normale döndü
Suheylamum Gzm23 Amin Allah razı olsun sizinde evladıniz hayırla vaktinde gelsin yuvanıza bereket huzur getirsin canim kaç haftalık sizin ki
cicekcikiz Kızlar bugün kahverengi akıntıda 9. Günüm son iki gündür hiç olmadığı kadar koyu renk geliyor akıntı şeklinde değil birkaç saatte bir ama rengi çok koyu kahverengi progeston hiçbir işe yaramıyor zaten yarın doktora gidecem inşallah güzel haber alırım benim gibi olan var mı
Niisa98 Merhaba ben 7+6 haftalık hamıleyım bir kaç gün aşırı baş ağrım ve miğde bulantım vardı ama bu durum iki gündür yok normal birşey mi ?
Sabibo Merhaba kızlar 7+2 haftalık hamileyim💙 Normalde progesteron hormonu seviyyesi 11.2 olmalıyken bende 1.08 çıktı. Korkuyorum, ilaç ve iğneye başladık Allah hepimize sağ salim kucağımıza almayı nasib etsin
Hfahtcc Kbkarzu ALT 7-35 arasında olması gerekirken benimki 295 çıktı AST 5-31 arası olmalıyken 126 çıktı Bu hafta beslenmeme çok dikkat ettim. Ursactive ilaç kullanıyorum. Kaşıntım geçti iyi hissediyorum ama yarın tahlil vereceğim bakalım düşmüş mü.