Nasıl başlayacağımı bilemiyorum anlatabildim kadar anlatacağım.Son 1 aydır yalancı sancılarım ve kasılmalarım oluyordu fakat kızım gelmiyordu da.Doktorumuz en 25 Şubat Cuma gününe kadar gelmez ise suni sancı vererek Doğumu başlatacağını söyledi.Aslında normalde çatın biraz dar minyon olduğun için kilosu çok olursa seni zorlar dedi ama ben normal Doğuma çok pozitif baktığım için seni zorlamadan deniyelim dedi.22 şubatta activating labor haraketini yaptım belkide sancılarımın gelmesini o sağladı,23 Şubat günü hafif vuran düzenli sancılar vardı fakat ben yine yalancıdır diye düşündüm.hafif hafif buran ağırlar eşim işten gelince biraz daha arttı o hemen gidelim belli olmaz dedi.Ben yok aynıdır gitmeye gerek yok dedim en sonunda annemleri çağırdı 11 de gittik ve Doğum sancıları başlamış açılma 1 buçuk cm evin yakınsa evinde çek uzak ise yatışını yapalım dediler.Kendi doktorumda nöbette olmadı için evde çekmeyi tercih ettim.Eve geldik dedim portakal yiyim bebeğe gaz yapacağından daha yiyemem oturdum portakal yedim😊Gece 1 de şiddetlenmeye başladı ağrılarım ama hiçbirini yatarak oturarak karşılamadım.Egsersiz plates topumda her zaman yaptığım haraketleri yaptım.Ve en önemli nefes egsersizleri iLe karşıladım.Biara Meryem süresi ve inşirah süresi okudum 4 de dayanamayınca hastaneye gittik ve açılma 5 cm yatış dediler aldılar beni doğumhaneye.Plates topu Ve telefonumu istedim sürekli nst ye bağlı olduğum için nst yanında egsersiz ve plates topunda zıpladım.En son sabah 7 buçukta kontrol ettiklerinde açılma 10cm olmuştu ve hemen çatala alıp doktorumu çağırdılar.Bebeğim kakasını yapmış açılma bu kadar olmasaydı doktorum acil sezeryana alacakmış.Doktorum şimdi ıkın dedi süpersin çok güzel beni motive ederek 4. Ikınmamda saat 8:15 ye kızımın sesini duydum .O kontrol edildi o ara bana yoruldun dikiş atacağım anestezi vereyim dedi canım doktorum Ve kızımı son kez görüp bayılmıştım.Kızım iLe hslen temas kuramadım yoğun bakıma aldılar kaka yaptığından dolayı kan değerleri yüksek çıkmış Pazartesi kavuşacağız inşallah.Rabbim herkese benim çektiğim sancışeklinde doğum nasip etsin 🥰ben ne yürüyüş Ne merdiven çıkma yaptım sadece 36 haftadan sonra düzenli egsersiz plates ve hurma yiyerek geçirdim son zamanlarımı.Meryem ana otu almıştım ben doğumhanedeyken annemler Onuda suya koymuşlar baya açılmış dediklerine göre