bebekveannesiii Anne-hanim işte ben de yaptırıp yaptırmamak arasında ki farkı anlamadığım için kararsız kaldım sonuçta bı çikolata yiyoruz yada ne biliyim 2 3 baklava yiyoruz ama şeker yüklemesine karşı insanlar neden bu kadar sert ben de bunları gördükçe kararsız kaldım
Anne-hanim bebekveannesiii benim bildiğim kadarıyla yaptırmazsan düzenli bir şekilde açlık ve tokluk kan şekerine baktırman gerekiyormuş bir de eğer sende gizli şeker varsa onu öğrenebiliyorsun. Bazıları sadece diyet yaptırılıyor yüksek çıkarsa demiş ama diyet dışında değerlere göre insülin tedavisine de başlanıyor.
Hazal_kubra12 bebekveannesiii doktorlar gerekli görmüşse buradakiler yaptırma derse yaptrmickmisin ne alaka yani zor bişey deyil içecek içip kan veriyosun
bebekveannesiii Bebek-C işte bana da öyle dedi ama kandan bakacağını falan söylemedi sadece suyu iyi kilosu haftasıyla uygun şeker riski yok dedi acaba yaptırmayıp ben de kandaki şekere mi baktirayim?
Bebek-C bebekveannesiii sağlık ocağına gidip açlık tokluk kan şekeri ölçtürün. Aile hekiminiz de sonuçları yorumlar nihayetinde. Ona göre bi yol izlersiniz.
bebekveannesiii Mevludedamgaci benimkide risk olmadığını söyledi zaten bu yüzden kararsız kaldım canım yaa 🤷 her kafadan bi ses çıkıyor
bebekveannesiii Deletedmom727271 geçmiş olsun valla ben kararsız kaldım doktorum gerek yok tarzında bişey söyledi
Deletedmom727271 bebekveannesiii bence gerekli ama yine de siz bilirsiniz 🌼 öyle gerekli değil diyen doktorlara da hiç anlam verememişimdir.
Merveonay bebekveannesiii yani bence kararsız kalacak birşey yok sonuçta bir ilaç vermiyorlar içtiğin şekerli su hiç mi tatlı yemiyorsun ? İlk gebeliğimdede yapardım oğlum sapasağlam bir zararı yan etkisi olsa doktorlar ister mi o kadar insan gidip yaptırır mı artık tıp gelişti eskidenmiş o köy yeri gibi hiç birşey yaptırmadan git doğur artık didik didik herşeye bakıyorlar tereddütte kalacağınız ne var anlamadım ben ameliyat değil ilaç değil bişey değil yaparsanız bir zararını görmezsiniz ama yaptırmazsanız ya şeker varsa başınıza gelecek her türlü riske hazırlıklı olun derim karar sizin
bebekveannesiii Merveonay yani hamile bı insanı korkutarak ikna çabana şaşırdım başına geleceğe hazır ol ne ne demek????? Bebeğin için en sağlıklı, doğru kararı ben verebilirim beni ikna etmeye hele de korkutarak ikna etmeye çalışın demedim kimler yaptırmış kimler yaptırmamış merak ettim…
bebekveannesiii Sermec27 ya biliyorum da işte doktorum riskin olmadığını söyleyince ultrasona göre ben de kararsız kaldım sonuçta risk yoksa boşu boşuna yaptırmış olucam
bebekveannesiii Deletedmom727271 en iyisi bı sağlık ocağında ki doktoruma da sorup ona göre hareket etmek
bebekveannesiii KkubraOz doktorum risk olmadığını söylediği için kararsız kaldım yoksa ben de biliyorum 2-3 dilim baklavaya esndeğer olduğunu canım 😊
panpancabo bebekveannesiii ben yükleme yaptırmadım, açlık ve tokluk şeker testi yaptırdım, bu değerler normalse, bebeğin kilosu, suyu da normal görünüyorsa bence yüklemeye gerek yok ama bu benim fikrim tabii ki 🙂
bebekveannesiii panpancabo işte ben de böyle düşünüyorum sağlık ocağında mi yaptırdın hastane de mi canım? Az önce biri bana yaptırmadan başına geleceklere hazi ol demiş de 😒😒
Deletedmom727271 bebekveannesiii tabi oda olur. Ama bu tarz riskler ultrason da vs gözükmez. Gebelik şekeriniz varsa ki bu bebek için çok tehlikelidir ona göre dikkat etmelisiniz. Yada başka riskler varsa. Dediğim gibi herşeye bakılıyor bu testte. Zararlı da değil çok uzun da sürmüyor. En azından acaba ile düşünmektense yaptırıp içim rahat bir şekilde hamileliğimi sürdürürüm🌼
Merveonay bebekveannesiii siz neler düşünüyorsunuz demişsin bende düşüncemi paylaştım herkes senin gibi kararsız kalmak zorunda değil herkes bebeği için endişe eder ama doktorların istediği yaptır dediği bir teste gelip burda ben yaptırmadım bişey olmadı yorumu bekliyorsunuz sanırım ayrıca banane ister yaptır ister yaptırma ben niye seni ikna etmeye uğraşıyım söylediğimde birşey yok çok basit bir testi ameliyat kadar önemli kılan sensin tereddüte düştüğüne göre yaptırıp yaptırmamak sana kalmış ben korkutacak bişey söylediğimi düşünmüyorum yaptırmazsan birşey olmayada bilir ama oladabilir Şekerin varsa eğer bunun erken doğuma kadar riskleri var burda kulaktan dolma değil aç internetten araştır o zaman biraz ben sana bilimsel olarak açıkladım alıngansın biraz belli ister yaptır ister yaptırma bak gene diyorum sana şekerin yoksa sorun yok ama gizli şeker falan çıkarsa o seni sıkıntıya sokar Buda kendi tercihin sen sordun diye söyledim yoksa banane insanlık yaramıyor anladım
panpancabo bebekveannesiii Sağlık ocağına gittim, bir gün aç ve bir gün tok karnına kan aldılar bu kadar. Neden başınıza bir şey gelsin ki 😅
Merveonay bebekveannesiii işine geldiği gibi anlama anlayamıyorsan yazılanı tekrar tekrar okumanı tavsiye ederim gereksiz polemiğe gerek yok yaptırmazsan birşey olmayada bilir ama şekerin varsa oladabilir hazırlıklı ol dedim başına çok kötü şeyler gelir demedim sana !
CansuDRY bebekveannesiii Ben her gün şekerimi ölçerim, kendimi takip ederim diyorsanız yaptırmayın. Ben öyle yaptım şahsen çünkü zaten gizli şekerim vardı. Yükleme yaptırsam yüksek çıkacaktı.
kacarfeyza CansuDRY ben şekerimi kendim ölçüyorum yüksek çıkmıyor ancak doktorun yaptığında yüksek çıktı o da cihazla ölçtü şekerli içecek verip kana bakılmadı ben de doğru mu yanlış mı anlayamadım tekrar yaptırsam mı bilmiyorum gizli şeker nasıl oluyor ?
bebekveannesiii Merveonay zaten seni ilgilendirmez ben seni etiketleyip de özellikle senin cevap vermini mi istedim git postumdan senin yüzünden uyarı falan almak istemiyorum seninle polemiğe girmicem!!
bebekveannesiii Merveonay insanlık başına kötü şeylere gelecek diye insanları korkutmaksa evet insanlık yapma sen…