Arkadaşlar herkese merhaba 🌞
klasik olacak birgün buraya doğum hikayemi yazabileceğim asla aklıma gelmezdi. Rabbim bekleyen herkesi yavrusuna sağ salim kavuştursun inşallah.
Ben genital siğil nedeni ile zorunlu sezeryan oldum. 38+4 haftada kendi istediğim tarihte ilk doğumumu gerçekleştirdim. Tamamen popüler diye spinal oldum daha önce 5 saatlik bir mide ameliyatı serüvenim var genel ile. Spinali hayatımın en büyük hatası olarak düşünüyorum.
Öncelikle iğnesinden başlayayım asla abartılacak bişey yok damar yolu yada kalçadan vurulan iğneyle aynı. Acı eşiğim fena sayılmaz ama uyuşmaya başlarken takılan sonda beni resmen tavanlara zıplattı bu bir, aşırı derecede tahatsız edici bir ağrıydı ve gelelim spinali iğrençleştiren kısma. Asla ağrı yok ama adamı deli eden bir sızı sildiklerini kesi attıklarını yırttıkkarını karnıma bastırdıklarını bebeğin çıktığını sonrasında gene bastırdıklarını herşeyi hissediyorsun , hissetmeme sansın yok.
Bende asırı kansızlık olduğundan ameliyat esnası çok halsizim dedim onlardq kan kaybından olduğunu ve bana bir iğne vuracaklarını şekerleme uykusuna dalacağımı söylediler ama oda olmadı. İğne vuruldu ve hala herşeye devam uyuyamadımda.
Spinali güzel yapan tek birşey varsa oda bebeğimin ses tonu ağlaşı ve o yumuşacık yüzü ❤️
Getirip yüzüme değdirdiler öptüm ve dünyada hiç hissetmediğim tarifsiz bir duygu hissettim çok güzeldi. Sonrasında bebeği odaya götürdükler ve arkasından bende gittim. Yaklasık olarak bir bucuk saat sürdü. Uzamasının nedeni çok uzun boylu ve aşırı kemikli olmam zorlamış doktorumu.
Birdaha spinal anestezi mi asla 🙅♀️ 6 saat boyunca ayağımda karıncalanma sızlanma hissi beni bitirdi. Bu his kışın çok soğukta kalıp sonra soba yanında ısınırken sızlama gibi.
Ağrılara gelirsek oluyor ameliyat bu sonuçta ama öldürmüyor dayanılır. İlk ayağa kalkmada ise zorlanmaktan korktum ben. Önce sakin olun derin bir nefes bismillah deyip kalkon ben öyle yaptım. Sanki tüm vucudum oradq atıyormuş gibi oldu. Yataktan kapıya kadar gidip gelelim dedi ben hemşireye iyi hissediyorum deyinxe 3 tur yaptım. Asla dayanamam diyeceğim bir ağrı değil. Bol yürüyüşün faydasını okuduğumdan ben bir an önce yürümeye çabaladım.
Sonda çıkartılmasına gelirsek resmen ağlayarak nolur acıtmayın dedim onu haketten hissetmedim asla asla acımadı. Sanki içimde birşey var yavaşça çektiler ve çıktı.
Tavsiye olarak spinali ömrümce kimseye önermem birdaha cocukta düşünmüyorum hele eşim o acı ağrılardan sonra hiç istemiyor. Ama ilerde olursada genelle istiyorum.
Suan bebeğim tam 7 günlük , ben hiç yatağa girip yatmadan sürekli hareket halimdeyim 3 gün desteksiz oturup bebeği kaldırabiliyordum Bugün ise yere düşen birleyi yada çayı vs demleyebiliyprım. Ağrı oluyor ama yürüdükçe gecicek.
Sütüme gelirsekte bebeğim emme refleksi çok güçlü doğdu hemen emdi ama sütüm ne kadar geldi onu bilmiyorum. 4000 kg doğdu 5 kontrolünde 3550 gram olmuştı ama sarılık vs yoktu sütüm 4 gün filan elimde sıkınca gelicek kovamdaydı şimdide bakıyorum kontrol ediyorum. Süt gelmesi için lütfen korkmayın enzirin ki gögüs harekete geçsin. Göğüs uçlarım yara oldu ve inanın ağlayarak emziriyorum
ikinci tavsiyem ise doğum öncesi krem kullanmalı ve emzirirken gögsünüzün koyu kosmını tamamen bebeğin ağzına koymalısınız ki yara olmasın.
Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin 🙏😇
Allahım bu güzel duyguyu tüm isteyene bekleyenede hamile olana kalana kalamayana herkese nasip etsin.
Öpmelere koklamakara asla doyulmuyor 🎈🎈
Uzun oldu ama benim sürecim böyle inşallah okuyanlara yardımcı olabilmişimdir 😊🙏💙