annelinkoo1 Genelde özel hastanelerde yapılan tarama testlerinde risk çıkıyor sırf yurt dışına yollanan testten para kazanmak için ama ben devlette yaptım ve riskli çıktı benim gibi olan var mı? İkili taramam riskli çıktı
ozgecakar67 annelinkoo1 bende ikili taramayı devlette yaptırdım ultrasonda bebeğin ense kalınlıgı herseyi normal cıktı ama ikili tarama kanında 147/1 down sendrom riski görüldü perinatoloji uzmanı nıfty testi istersen yaptır dedi bende korku ve üzüntüyle bugün kanları verdim 2 haftaya yurtdısından gelcekmiş insallah güzel sonuclar alırız hepimiz😢🙏
SunnyG ÖZelde riskli çıkıyor diye bişey yok. Sonuç neyse odur. Geçmiş olsun. Bu testler tarama testi, tanı testi değil. Kesin sonuç istiyorsanız nifty veya amniyosentez yaptırmanız lazım
annelinkoo1 SunnyG genelde riskli çıkanlar özelde yaptırmış oluyor maalesef birçok kez şahit oldum hatta özelde tarama testi yapıp yüksek riskle karşılaşan sonra devlette kan verip düşük risk alan arkadaşım var. Birçok doktor sırf kazancı olacak diye risk var diyor. Doğumuma 1 ay kaldı bu arada teşekkür ederim bekliyorum bakalım 🤲
annelinkoo1 ozgecakar67 benim kombine riskim 147 maalesef yani sizden daha riskli durumdayım herhangi bi şey yaptırmadım 35 haftalık oldum doğumu bekliyorum bi sorun da çıkmadı detaylıda falan