23.02.2022
Evet arkadaşlar doğum hikayesini yazma sırası şükür ki bana geldi… Baştan uyarıyorum oldukça uzun, sıkılacaklar okumasın lütfen.
Salı günü yani 22.02.2022 de tam 40+0 haftalık hamileydim ve rutin kontrole gittik. Doktor baktı ve herşey normal dedi ama ne bebişin gelesi var, ne sancı, ne nişan, ne su… Kanala bile girmemiş tosbiğim. Neyse ben doktora hareket azlığı var dedim o da sıklığını sordu gün içinde 10u bulmadığını söyledim. Git birşeyler ye su iç 10 dk bekle bak bakayım hareket ediyor mu dedi. Ben gittim su içtim çikolata yedim ama 1-2 defa hafif dokundu yavrum sadece. Muayene öncesi nst çekilmiştim bu arada sancı vs yoktu. Doktora çocuğun hareketini söyledim hemen yatış verdi. Anam ben bi duygulandım bi duygulandım. Yanımda sadece eşim var, annem memlekette kayınvalidem de kendi yaşadığı şehirde. Annem de normalde 17sine uçak bileti almıştı gelecekti. Şansına 2 gün önceden hastalandı her ihtimale karşı covid testi yaptı. Test de pozitif gelmesin mi. Bunların hepsi kafamda dönüyor. Ağlamak üzereyim ama kendimi zor tutuyorum. Doktora eşimin de yukarı gelip gelemeyeceğini sordum odayı görmesi için gelecek dedi. Neyse tabi onunla gideceğim sandım tam hasta yatış kısmına geldik eşimi almadılar. Ben de yürüdüm içeri girdim, beni servise çıkaracak kadın da acele ediyor. O ara ne eşime sarılabildim, ne dokunabildim. Çok çok duygusal anlar yaşadım🤣 Tam asansöre bineceğiz bi tane Suriyeli abla vardı hamile karnı burnunda ama görseniz benim iki katım (hem boy, hem göbüş). Ay bu annesini ve kardeşini bıraktı sanırım ağlıyor. Bunu görünce benim de gözler doldu ama kendimi tutuyorum sıkıyorum patlayacağım nerdeyse. Bu arada bütün bunlar Ankara şehir hastanesinde yaşanıyor. Sonunda servise getirdiler beni ama ne servis… Bir kalabalık bir kalabalık güya odalar tek ve çift kişilik ama beni yer olmadığından sığıntı gibi refakatçi koltuğuna yatırdılar. Herkes yatakta ben koltukta nst ye bağlı🤣 Doktora gece kalıp kalmayacağımı sormuştum o da nst de sancı çıkmazsa normal doğum servisine alınacağımı söyledi. Tabi aşağıda sancının s si olmadığı için eşimi de beklettim eve gideceğiz diye. Nst kağıda yazıldıkça heyecanlanıyorum tabi çünkü sancı çıkmadı öncekinde. Neyse bi baktım 100ün üzerinde düzenli sancılar var ama ben zerre hissetmiyorum. O sırada doktor geldi ona sordum bu akşam çıkabilecek miyim diye doktor demesin mi kimseyi zorla burda tutmuyoruz imza ver çık, bununla ilgili post açtığım için geçiyorum bu kısmı. Asla ama asla hakkımı helal etmiyorum şikayet edicem onu🤣 Sancıdan gece boyunca sadece yarım saat uyuyabildim çünkü kasılmalar oldukça sıktı. Gelen doktor sancı çok iyi kendi sancısı yeterli diyor ama kimse doğurtmuyor 🤣Saat 11 gibi doğum koçu/hemşiresi Merve hemşire geldi. Allah ondan razı olsun bana pilates yaptırdı, sancı geldiğinde belime masaj yaptı o kadar iyi geldi ki anlatamam. Zaten sonrasında saat başı gelip pilates yapacağız dedi. Bende gelmesini dört gözle bekliyordum. Çünkü hastaneye yatış yaptığımdan beri en güzel şey oydu benim için. Zaman ilerliyor ama ne açıklık ilerliyordu ne de sancı azalıyordu. Saat 13.30 a kadar 160-180i bulan doğum sancısı çektim ama açıklık sadece 1 parmakta kaldı ve benim enerjim artık bitmişti. Artık dayanamadım ve Ortadoğu hastanesinde takipli olduğum doktoru aradım gelsem beni sezaryenle doğurtur musun dedim. Kadının dediği şu hani sen diğer hastanede doğuracaktın niye buraya geliyorsun dedi. Tabi ben delirdim sadece şunu söyle dedim doğurtacak mısın doğurtmayacak mısın bana bunu söyle dedim tamam gel dedi. Eşimi aradım gel al beni dayanamıyorum özelde sezaryene alsınlar. Aslında dayanılmayacak birşey değil ciddi anlamda. Ben sancının alasını tam 21 saat çektim ama nasipte olmayınca oluyormuş. Allah da biliyor ya normal doğumdan korkuyordum ama korkmayın sadece kendinize inanın. Açıklığım olsaydı kesinlikle normal doğum olurdu çünkü doktorlar normal doğum bekliyorlardı bu sancıyla. Neyse eşimle konuşup telefonu kapattıktan sonra odama doktorlar geldi demesin mi seni sezaryene alıyoruz. Ayyy Allahım nasıl sevindim o sancıyla oynamaya başladım🤣 Bi yandan da özele para vermekten kurtuldum diyorum. Tabi bu işin şakası o can havliyle ne para ne de başka birşey gözünüze görünmüyor. Sonra doktor birşey yiyip içtin mi diye sordu. Sabah kahvaltı yapmıştım(4 petibör bisküvi, 7-8 tane kuru birşey adını bilmiyorum🤣) su içmiştim birde. Doktor saat kaçta içtin dedi az önce dedim tamam dedi kimseye söyleme sabah 9 deriz dedi. Ben de tabiki doktor hanım içmedim birşey dedim🤣 Sonra bana varis çorabı giydirdiler, eşime mesaj attım ve hemen ameliyathaneye götürdüler. Orda serum vs bağladılar. Şu herkesin korktuğu spinal var ya sinek ısırığı gibi birşeymiş. Doktorun omurların arasını kontrol etmesi daha çok acıttı artık gerisini siz düşünün. Söyledikleri gibi baş öne omuzlar düşük C pozisyonu aldım ve iğne yapıldı. Benim bacaklara bi uyuşma geldi🤣ne sancı kaldı ne birşey. Tabi öncesinde doktor iğneyi yapmak için 3-4 defa bekledi çünkü doğum sancıları hala vuruyordu. Sancı gitti dediğim anda yaptı iğneyi. Neyse sonra uzandım masaya doktorlar vs aşırı eğlenceliydi çok güzel geçti. Ve 3800 dedikleri bebeğim 4180 gr 53 cm doğdu. Yani istesem de normal doğmazmış🤣 Veeee en çok merak edilen ilk ayağa kalkış… Hiçbirşey yok🤣iki kişi kolunuza giriyor ve kalkıyorsunuz yere bakma miden bulanır başın döner vs diyorlar ama şükür bende hiçbiri olmadı. Doğum sonrası ten teması da yapmadılar bu arada. Bebeğimi gösterin diyorum ameliyathane çok soğuk o ısıtıcının altında deyip vermediler. Yan odaya aldılar orda gösterdiler meleğimi😍 Sonra odaya çıktık başta iki kişilik odaya aldılar ama benim kimsem yanımda olmadığı için eşimdi refakatçim bizi hemen yandaki tek kişilik odaya aldılar. Yemek vs gayet iyi ama çok da temiz değil günlük temizlik yapılmıyor biz söylersek geliyor. Çarşaflar hiç değişmedi. Temiz bulmadım yani. Ama doğum servisindeki doktorlar ve hemşirelerden çok memnun kaldım. Çok çok iyi ve ilgililer. Bugün de çıkacağız evrakların hallolmasını bekliyoruz. Soru varsa yazabilirsiniz 🌸