momysss Arasındaki tek fark biri (Epidural) omurilik etrafına yani zarın dışına vurulurken, diğeri (Spinal) zarın içindeki sıvıya uygulanan anestezidir. Epidural sadece normal doğumda vurulmaz bu yanlış bir bilgi. Epidural de, anne ne kadar belden aşağı uyuşturulsa da dokunma ve dokuların çekildiğini hissedebilir. Bu sebeple bu duygu onları rahatsız ettiği için onu da hissetmemeleri için genellikle spinal anesteziyi tercih ediyor doktorlar. Bende epidural normal doğum yaptım. Doğum öncesinde anestezi uzmanıyla görüşmemiz olmuştu bana uygulanacak olan anestezi hakkında bilgi vermek için. Doğum esnasında ters giden birşey olursa anestezinin dozunu arttırıp hemen sezaryene alınırsınız dedi. Ki dediği doğru da çünkü ne kadar anestezi verilmiş olsa da doktorun dikim esnasında nereyi diktiğini hissediyorum. Ki kaldı ki doğumdan hemen sonra anesteziyi çıkartmalarını istedim ben. Çıkarır çıkarmaz dikişimde bittikten sonra kalktım gittim lavaboya. Sonra geldim üzerimi kendim giyindim. Ebe de yanımdaydı düşme tehlikesine karşı ama ben hissediyorum yani bacaklarımı. Sadece uyuşukluk var karıncalanma hissi o kadar.