momysss merhaba ceyhun beyle 2 yil evvel yuzyilda dogum yaptim. Genel anestezi sezaryan oldum. Sonda odada takiliyor ebeler tarafından. Dikis oldugu icin karnıma bastirmadilar agirlik koydular kum torbasi tarzinda biseydi 1 saat kadar kaldi o kanamayi baya o sekilde yogun olarak attim. Sonda ameliyattan yaklasik 3 saat sonra falan çıkarıldi. Makyaj yapacak haliniz varsa yapin tabi kimse bisey demez onun icin. Ben kusmaktan kafayi kaldiramadigim icin sacimi bile toplayamamistim ebeler gelip yardim edip bone takmislardi o yüzden. Ceyhun beyden genel olarak memnundum. Ancak dogum sonrasu hastaneden pek memnun kalmadim. Emzirme icin kimse yardimci olmadi cocugu esime verip gitmisler benim odaya gelmem 45 dk kadar sürmüş ayik bile degildim esimin mememi cekistirdigini hatirliyorum zorla emzirmeye calisiyordu pandemi yasaklari vardi tabi kimseyide almiyorlardi o zaman refakatçi falan. Yalvardık resmen emmiyor bu bebek ben dogrulamiyorim bir yardimci olun diye ki süt gogsumden aktigi halde sutun yoktur ondan olsa bebek yapisirdi sana diye hitapla karsilastim. O can havliyle ayaga kalktigimi biliyorum emzirmek icin sonra kizim gercekten memeyi tutamayinca tekrar yardim istedim baska bi hemsiresen gidin slikon gogus ucu alin dediler esim eczaneden aldi geldi onlada tutmadi mama getirelim dedilee 2.5 saat sonra 10 mL den az buzz gibi kaliplasmis bi mama geldi vermedim icirmedim onu. Sut sagma makinesi oldugu icin hastanede almamistim. İstedim ama pandemi kurallari geregi veremeyiz dediler ortada kaldim esim tekrar polisler esliginde izin alip eczaneye gidip sacma bi pomba alip gelmisti. O gelene kadar ben zorla biraz emzirdim tabi. Gece 3 gibi odadan agir bi koku gelmeye basladi anlam veremedim çağırdım gorevliyi banyodaki tuvalet tikanmis megerse ki hic kullanmamistik orayi yapacak bisey yok sabah arkadaslar bakar dediler
Kabul etmedim oyle agir bi koku ki. Odamin degistirilmesini talep ediyorum dedim. 2. Gün zorla odami degistirdiler o sirada lavaboyu bilr kullanamadim basla odaya gecince tuvalete ciktim inanir misiniz.
Yürümek icin kimse yardımci olmadi kimse koluma girmedi esimide iceri almiyorlar basim done done zorla emekler adimda kalkip kendim yürüdüm. Mercimek corbasi getirmislerdi saatler sonra sadece. Ama bu gaz yapar bebege icemem ki dedim. Begeniyosan bu begenmiyosan evine git dedi hasta bakici. Kalakaldim resmen. En şok edici olayda su, biz fiyatlandirmaya inip sordugumuzda bize 3.500 dediler sezaryan icin. 500 lira spinal 500 lirada epidural parasiydi. Hastaneden cikista bizden 5.500 para istediler sok olduk tabi itiraz ettik. Inatla benim spinal ve epidural oldugumi soylemis danismadiki kiz. Esimde bilmiyor tabi konuyu cunku ben spinal diye ameliyata inip ameliyatta ani kararla genel oldum. Esim odemeye kalkmis bebi aradi ama hayir dedim asla bekle geliyorum
Cocugu alip indim asagi kabul etmiyorum baba verilen kagittta 3.500 yaziyo ameliyathaneyi arayip teyit edin ben genel anestezi oldum dedim. Bi afra bi tafra görseniz inananamazsiniz tamam o zaman be 3.5 odeyin siz dediler
O sekilde taburcu olduk…..