Brc91- aarkadaşlar merhaba dün hastane ikili test için gittim kan berdım. Ultrosanda ense kalınlığı 2 cıktı 2 altı normalmiş. 2-3 arası şüpheli 3 üstü sınıtı dedi doktor. Biz ikili testi yapalım yine emin olmak için genetik tarama yaptıran bır bayan var onla iletısıme gec dedi kadını aradım bu özel bir test 4 bin tl kan sonucu yurt dısına gıdıyo dedı. sızce napmam gerekıyo morelım bozuldu .
Nazlimom Brc91- benimde haftasına göre burun kemiği kısa cıkmıstı nipt testi yaptirdik temiz cıktı ama sizinki normal bence 3 ün üstüne riskli diyor doktorlar
Jan91 Brc91- cevrenizdekiler niye para tuzagi diyor, sonuc iyi cikmis ama bebek hasta dogan biri mi var etrafınızda? sanmiyorum, ikili üçlü test bunlar gereksiz aslinda, risk oranı gosteriyor cunku hastalığı gostermiyor
meltemkumsal16 Brc91- ben yaptırdım genoks firmasına fetal dna 1 ay da 2 kere kan verdim dna bulunmadı paramı iade ettiler özelde amniyosentez yaptırdım 20 gün sonra sonuç cikicak beynindede kist görüldü 😔dua edin bize Allah yardımcımız olsun
zeynepsakr Brc91- benim bebeğiminde ense kalınlığı ikili tarama testinde 3mm çıktı özeldeki doktorum kan testi sonuçlarından sonra sıkıntı yok dedi. Ama benim içim rahat etmedi devlette perinatolojiye gittim. Onlarda yüksek buldular tıbbi genetik bölümüne yönlendirdiler. Tıbbi genetiğe gittim oda genetik testi yaptı benden kan alındı.Bebekteki 3 tane kromozoma bakılıyormuş. Amniyosentez için henüz hafta olarak erken dedi. Gerek görülürsede ben yaptırma taraftarı değilim zaten.Önümüzdeki hafta çıkacak sonuç inşallah temiz çıkar.. Sizde bir tıbbi genetik bölümüne gidin isterseniz.
Brc91- Nazlimom insan yınede endişe edıyor. Doktorlarda acıma yok. sizin bebegınız sonuc ıtıbarı saglıklı dogdu demı
Nazlimom Brc91- daha doğum yapmadim 34. Haftaya giricem ve benimde 2li 3lü taramada temiz çıkmıştı detaylıda gördü doktor bence 2li ve 3lüye güvenmeyin en iyisi detaylı ultrasyon herşeyine bakıp ölçüyor doktor
Brc91- Nazlimom İnşallah saglıcakla kucagına alırsın zor sürecler detaylı ultrosun 20. haftadamı oluyor
Nazlimom Brc91- 21. Haftada gitmiştim özeller daha detaylı bakıor özelde gitmiştim sizinkide sağlıkla gelsin 💙🌸
meltemkumsal16 Kubos01 hayır herseyi normal sadece beyninde kist göründü oda olabilir sonradan duzelir dedi ama down riskini artıyor mus fetal dede sonucumuz çıkmaması da arttırmış riski mecbur amniyosentez olduk
Kubos01 meltemkumsal16 çok çok geçmiş olsun dualarımdasın amsiyosentez 3 günde ön sonucu muhakkak sor
meltemkumsal16 Kubos01 ya bana direk 20 günde dediler on sonuc tan bahsetmediler 😪heralde benimkinde öyle bir şey yok bide 4400 liraya yaptırdık
Kubos01 meltemkumsal16 olurmu hiç öyle şey ay sizde hep talihsizlik yaşamışsınız ön rapor var kuzum amniyosentez de ve o temiz çıkarsa ki inşallah zaten diğerini beklemek zor olmuyor ara sor onu yarın
meltemkumsal16 Kubos01 gerçekten yaaa 12.haftamdan sonra 18 e nasıl geldim onu bile bilmiyorum hamilelik bitecek ben hala bir sevinç yaşayamadım sorarım yarinn