Öncelikle selam kızlar. Şükürler olsun Rabbime ikinci bebeğimi de kucağıma aldım. Biraz uzun olabilir kusura bakmayın 🤭 hemen başlayayım anlatmaya Cuma günü kasılmalar yaşadığım için doktora gittim 38+1 di. O gün çatı muayenesi oldum açılmam yoktu ama rahim yumuşamış incelmiş bayaa. Nst çekindim pek bi sancı çıkmadı lakin beni karın sertliğim çok rahatsız ediyordu. Neyse doktor nst den sonra ultrasondan baktı bebeğin kilosu maşallah biraz fazla, beklersek eğer doğum zorlaşacak pazartesi gününe kadar bekleyelim o gün tekrar muayene ederiz duruma göre de yatışını yaparız sabah erkenden hazırlıkli gel dedi. Hafta sonu o kadar rahat geçti ki oradan oraya gittim dolaştım akşam evimde misafir ağırladım falan kendimi hiç doğum yapacak gibi hissetmiyodum açılma yok doğuramam daha rahatlığı vardı yani. Neyse pazar günü gece biraz korku vardı ya bu ihtimal dogurursam diye o yüzden uyumakta zorlandım (ki hamilelikte o karınla uyumak zaten ayrı mesele 😅). Pazartesi günü sabah kalktık eşimle hazırlandık oğlumuda (20 aylık) çantaları da aldık hastaneye gittik 9 gibi. Doktorun yanına girmeden ben sekreterinden nst için sıra aldım önce onu halledeyim diye. Hafif hafif sancı çıktı ama ben hiç birşey hissetmiyordum tabii. Neyse sonucu aldım doktorun yanına çıktım direk içeri aldılar beni. Alttan muayene etti açılma olmuş 1 cm ben şimdi rahmi uyaracağım öğleden sonra sancıların başlayacak rahim doğum için hazır bebek biraz yukarda ama bu sorun olmaz iner o dedi akşama da Allah’ın izniyle dogurursun dedi. Ve ben şok. Gerçekten mi diye diye kalktım yerimden beni aldı bi korku. Yatış kağıdını elime verdiler gönderdiler beni. Ama tabi ben heyecandan ve korkudan durur muyum, durmam. İlk doğumdan başıma neler gelecek bildiğimden hemen odaya çıkmadım. Eşimle dışarı çıktık yatış yaptırmadan biraz hava alalım diye iki saat kadar dolaştık 😄 Hastaneden aradılar neredesiniz sizi bekliyoruz diye öylelikle gittik geri yatış yapıldı derken benim 12 buçuk gibi kendi sancılarım başladı. Oğlum beni öyle görmesin diye eşim kayınvalideme gitti oğlumla birlikte. Odamda tek başıma otur kalk hareketleri yaptım yerime oturmadim hiç volta attım hep çünkü sancı daha kolay karşılanıyodu. Derken saat iki gibi beni muayene etti ebe sonrasında doğum haneye aldı artık orda devam edicez diye açılma 4 cm olmuş. Doğumhane ortamı beni daha çok gerdi çünkü makineye bağlı bi şekilde sancı karşılaması çok zor geliyo bana. Nst ye bağladılar ve serum taktılar yani hafiften suni verdiler destek amaçlı. Bir saat kadar o şekilde yatakta kaldım. Saat üçte suyumu patlattılar bu biraz acıttı çünkü bebek hala yukardaydi ulaşmaları canımı yaktı. Suyum patladiktan sonra asıl sancılar başladı iki dakikayı bile bulmayan sancılar girdi ama suni takılı olmasına rağmen nefes alacak zaman bırakıyodu şükür ki. Ebe arada bir alttan muayene ediyodu tabii bu arada kaç cm açılma diye ve muayene ederken de ıkınmami istiyodu ki bebeği aşağı itebileyim. Ama ne mümkün! Resmen ikinmak ne unuttum. Bikac kez denedim olmadı. Ebe ben yardım edeyim sana ama sende bütün gücünü ver hadi dedi. Doğum mu başladı niye şimdi ikiniyorum ben sonrasında kendimde güç bulamicam dedim açılma 8 cm eğer güzelce ikinip bebeği aşağı itersen başlayacak tabi doktoru aricaz dedi. Bunu niye başta söylemiyosun ah ablam dedim. Abla uyardı beni ben ikindim üç beş kez denedik bunu. Tükendim ben tabi artık kollarımda derman falan kalmadı ebe birilerine bağırdı hemen arayın doktoru diye. Bu arada ebenin el altımda kaldı abla elini çek canım yanıyor diyorum ama cekmiyo da açıklamada yapmıyo. Sakin ol sen ikin hadi diyo sadece. Gücüm kalmadı elini çek nefes alayım nolur diye yalvarirken doktor geldi Büşra iyi misin hadi gelsin ufaklık diye geçti bebeğin başına. İki kez daha ikindim. Bakalım bebek nerde dedi ikinirken baktı hadi bi öksür de gelsin dedi. Ama ben nefessiz kalana kadar zorluyorum gücüm yook. Ebelerden biri karnıma çıktı baskı yardımıyla son kez ikindim derkeeen başının çıktığını hissettim ama hala rahatlayamadim noluyo dedim bebeğin boynuna Kordon dolanmış sakin ol hemen bitiyor dedi doktor on saniye sonra tamamen rahatladım. Bütün acı sancı yok oldu. Sadece yanma vardı altımda bi yerde oda bir iki yer yırtılmış çok zorladığım için. Onun dışında çok şükür hiç bir sorun olmadan bu doğumumu da hayırlısı ile atlattım. İki yerde ikişer dikişim var onlar atıldı rahim içi temizlendi eşi düştü derken kızımda temizlendi yanıma yatırdılar. Miiiissss kokuyodu mis. İlk çocuk ikinci çocuk diye birşey yokmuş. Evlat varmış. Can varmış. Dört kilo 53 cm. 38+4 te geldi miniğim.
Uzun oldu bayaa tekrar kusura bakmayın. Rabbimin izniyle darısı sizlere artık kızlar. Benden bu kadar 😅
Sorularınız varsa alayım.