Gzm23 Şişli prof. Dr. Cemil taşcıoğlu şehir hastanesi perinatoloji bölümüne randevu alacağım ama (detaylı ultrason yapılmamaktadır) yazıyor ama perinatoloji orası nasıl detaylıya bakmaz o zaman neye bakıyor bu doktorlar? Biilginiz var mı?
Sefamervee Gzm23 Ayrıntılı ultrason a girdiğiniz zaman eğer bı sorun çıkarsa o zaman bakıyor orası diye biliyorum
KkubraOz Gzm23 perinatoloji sadece ayrıntılı ultrason yapmıyor riskli gebelik takibi yapıyorlar. Bildiğim kadarıyla şehir hastanesinde ayrıntılı ultrasonu perinatoloji yapması için ayrı randevu alıyorsun(sadece ayrıntılı ultrason yaptıracaksan tabi gebelik takibi yaptırmayacaksan)
zeynonunannesiiii Gzm23 bende detaylı ultrason istedi randevu alırken sadece riskli gebelere bakılmaktadır yazıyordu ben yinede gittim baktılar bakmaları lazım mecbur ama
crazyymom Gzm23 benim bildiğim kontrole gittiğinde sana önce sistemden kayıt açıyorlar öyle perinatolojiye randevu alınıyor bakılıyor direk alamiyosun bende gecen ay yaptım bu şekilde yaptik
Gzm23 Sefamervee yaa detaylı da direnç artışı ve çentik saptanmıştı onun için gidecektim diğer perinatoloji uzmanı gerek yok dedi ama şüphelendim çünkü bu durumu yaşayanlara kan sulandırıcı veriyorlarmış
Merykara Sefamervee ayrıntılı ultrasona normal kadın doğuma mı randevu alıp görünüyorsun yani başka bit yere değil mi benim de bu hafta olmam lazım ama nasıl randevu alıcaz bilmiyorum
Nezii Gzm23 Detaylıda bir problem saptandıysa ayrıntılı ultrason değil direk perinatokojiden normal randevu alın randevu esnasında söylersiniz bakarlar . Özellikle ayrıntılı randevusu almanıza gerek yok.
Sefamervee Kivito Gzm23 Ben cebeci tıp fakültesi ne gidiyorum ayrıntılı da kalbinde küçük bişey gördüğünü söylemişti perinatoloji ye yonlendirmisti orası tekrardan bakmıştı kendileri neden yönlendirmediler
Gzm23 KkubraOz yaa çentik ve direnç artışı saptandı onun için gidecektim kontrol edilmezse preeklampsi (gebelik zehirlenmesi ) ye kadar gidiyor o yüzden gideceksin önceki perinatoloji uzmanı gerek yok dedi ama çentik ve direnç artışı devam ediyor
Gzm23 Sefamervee perinatoloji dedi zaten bir daha bize gelmene gerek yok diye ama direnç artışı ve çentik devam ediyor
Villanelle Perinatoloji riskli gebelere bakar. Daha önceden tespit edilmiş bir riskiniz varsa bakacaktır. Benim ikiz olduğu için bakıyorlar mesela
Gzm23 Villanelle bfnde de direnç artışı ve çentik saptandı dedi ama tansiyon takibi yap bir daha perinatolojiye gelmene gerek yok dedi işin garibi hala devam ediyor çentik ve direnç artışı
KkubraOz Gzm23 kuzum o zaman bütçen varsa bide özelde perinatolojiye görün riske atma. Eğer orda da sorun yok derlerse devletteki doktorunda devam edersin. En azından kafanda soru işareti kalmasın
Gzm23 KkubraOz canım bütçem sıkıntı şu an ama bende bir özel görsün istiyorum eşimle konuşacağım gidebilirsek gideriz bakalım
Cnhavva Gzm23 bende bugun aradim o bolum yapmiyo istanbuldan doc dr geliyomus haftanin belli gunleri ozel sadece detayli ultrason yapiyomus haftamı öğrendi numarami aldi onlar ariycakmis 6000 de fiyat verdi Tekirdag sehir hastanesini ariycam pazartesi gunu olmadi oraya giderim
Mavi_rella Gzm23 ben gebelik takibi için perinatolojiye gidiyorum o nedenden dolayı bana yaptılar canım düşüklerim var o yüzden perinatoloji takipliyim. Riskli gebelik değilse direk bakmıyorlar bi kadın doğumcu bakıp ona göre yönlendiriyor beni de öyle yaptılar
Tubishhhlinaaa Gzm23 detaylı ultrason zaten orda yapılmıyor ama gittiğinizde detaylıdan daha detaylı bakıp bilgi veriyorlar 😇