elifgenc Çok teşekkür ederim. Allah sizinde bebeğinizi istediğiniz şekilde sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah. Sorularınızı mümkün olduğunca cevaplamaya çalışayım. Öncelikle doktorum 37. haftada normal doğum isteyip istemediğimi sordu. İstediğimi söyleyince çatı muayenesi yaptı. Çatımın çok muhteşem olmadığını (basık mıymış dar mıymış tam hatırlamıyorum), normal doğum yapabileceğimi ancak beni belki zorlayabileceğini, bol bol yürümemi hareket etmemi eğer gelecekse 10 gün içinde gelsin ki bebek çok irileşmeden normali denememizi söyledi. 38+0 da gittiğimde hiç açılmam yoktu. doktorumuz da 1 hafta sonra izne ayrılcaktı. normali beklemek istiyorsam başka bir doktora yönlendireceğini, sezeryan düşünürsem 38+4 gibi alınabileceğini söyledi. 38+3 te tekrar bakmak istedi eğer açılmam varsa suni ile planlı normal doğum başlatalım dedi. doktorumuzun izne çıkacak olması bizi çok üzdü, bekliycek olsak zaten döndüğünde 40+0 olacaktık ve bebek iyice irileşmiş olacaktı zaten iri gidiyordu, yine normal doğum sıkıntılı olacaktı. başka doktora gitmeyi hiç istemiyorduk çünkü doktorumuza çok güveniyorduk. neticede ben 2 gün boyunca pilates topu ile hamile egzersizleri, squat falan yapıp 38+3 te doktoruma tekrar gittim. eğer açılma yoksa niyetim 1 gün sonra sezeryan olmaktı (hiç istemesemde). çok şükür ki şanslıydım. 1 cm açılmam vardı, rahim çok güzel yumuşamış şu an harika görünüyorsun ve çok rahat normal doğum yapabilirsin diyerek beni çok destekledi ve rahatlattı. beni eve gönderdi sabah 7 de hastanede ol suni ile planlı doğum başlatalım 8 de seni görücem dedi. ben eve gittim yine saatlerce bir sürü egzersiz, hareket falan yaptım ve sürpriz bir şekilde gece 3 te kendi sancım minik minik başladı 4 te nişanım geldi. 6 gibi hastaneye gittim ama regl ağrısı kadar bile değildi. Doktorumla iletişime geçip 6.30 gibi çok çok hafif suni başlattılar. seni acıdan çıldırtmayacağız çok az veriyoruz falan dediler hatta. ve nst ye bağlanmıştım bile. 10 dakika sonra sancılarım görünmeye başladı. doktoruma sürekli resmini çekip attılar kendisi hastaneye gelene kadar takip etti. yavaş yavaş suni yi artırdılar. doktorum 8.30 a doğru geldi ben sancıdan kıvranıyordum artık, 4 cm olmuştu, suyumu patlattı, anında 8cm oldu. epidural istediğimi söyledim, hazır olana kadar sen doğum yaparsın çok hızlı ilerliyor dedi ağrı kesici yapmayı teklif etti. 2 ağrı kesici yaptırdı ve gerçekten bir parça olsun rahatladım ben. ebelerime odaya geçip pilates yapıp duşa girmemizi söyledi, ancak benim odaya geçmemle doğumhaneye gitmem bir oldu, açılmam tamdı, gerçekten vaktimiz yokmuş🙈 ilk ıkınmaları ebelerimizle odamızda gerçekleştirdik hepsi müthiş yardımsever ve çok sabırlıydı. doğumhaneye geçip doktorumun gelmesini bekleyene kadar ıkınmalar devam etti. doktorum geldiğinde kesi attı, hiç
hissetmedim emin değilim ama sanırım hafif uyuşturdu, bebek çıkarken falanda hiç acı hissetmedim. 9.19 da bebeğimi kucağıma aldım. benim sürecim çok kısa sürdü ama yinede beni çok yıprattı o yüzden doğumdan sonra doğumhanedeki bazı anları hatırlamıyorum ben. kordonu hemen kestiğini düşünüyorum. çünkü bebeği bana verdikten hemen sonra alıp çocuk doktoru kontrolüne verdiler. burda mı emzirmek istersin odaya mı geçelim dediler hemen istiyorum dedim ama orası silik ne yaptım hatırlamıyorum, bekleyenlerime şu an emziriyor diye bilgi vermişler 🙈 benim sürecim bu şekildeydi. biz doktorumuzu düşük yaptığımda nöbetçi doktor olması nedeniyle kürtaj esnasında tanımıştık. merhameti, güler yüzü, elinin hafif olması her şeyi bizi etkilemişti ve tekrar hamile kalınca kendisiyle yeni bir yola başladık. hiç pişman olmadım gerçekten çok iyi bir doktor. doğum esnasında çatım konusunda söylediklerinin de doğru olduğunu gördük gerçekten bebek bir sınırı geçene kadar beni çok zorladı. ama dediği gibi imkansız değildi çok şükür. yardımcı olabilmek için çok detaylı yazdım kusura bakmayın. inşallah sizinde istediğiniz şekilde bir doğumunuz olur. Allah yardımcınız olsun.