Selamm tatlış annişler 😻 Evett nerden başlayacağımı bilmiyorum resmen, biraz uzun olabilir hakkınızı helal edin 🌸 28.haftadan itibaren erken doğum riskim vardı, 31.haftada 19 mm e düşmüştü ve 2 santim açılmam vardı yatış yapıldı 4 doz ciğer geliştirici iğne yapıldı nst de sancım çıktı ama hiç hissetmiyordum, kasılmalar sancılar için ilaç ve serum verdiler 3 gün sonra açılmam 5 santim olmuştu bu şekilde 2 hafta geçti açılmam devam etmediği için doktor taburcu etti en fazla erken doğum olur evde süreci devam et sancın olursa acile gelirsin dedi, tabi çıktık odadan ama şansa İstanbul’a yağmayan kar yağınca yollar da kapanınca hastanede mahsur kaldık sandalyenin üstünde geçirdim o 2 geceyi ama ne gece yani sancılarım başladı 5 dk bir gelen sancı ama sadece geceleri oluyor, benim sancılar 3 dk da bire düşünce ben acilden giriş yaptım beni direk doğumhaneye çıkardılar , oda tek kişilik sana ait bir oda sancını vs orda çekiyorsun orda doğuruyorsun benim haftam erken olduğu için doğumu durdurmaya çalıştılar serumlarla ilaçlarla vs 4 gündür de doğumhane de kaldım gelen doğuruyor giden doğuruyor, benim açılmam hala 5 santim magnezyum serum takmışlardı onun çıkışını takip etmek için sonda taktılar ama her idrarım geldiğinde bir ıkınma ile yapabildim idrarımı yani bebiş kanalda değildi bu şekilde idrarım geldikçe istemsizce ıkındığım için bebek kanala girdi o an hissettim yani doktor geldiğinde söyledim bu şekilde oluyor bebek kanala girdi dediğimde hemen sondayı çıkarmalarını söyledi zaten akşamına birden pıt etti suyum geldi 3 4 dk sonra sancım başladı ıkınma hissi geliyor diyince annem hemşirelere söyledi birden odaya girdiler hemşireler ebeler asistan doktorlar uzman doktor falan yatağı doğum için ayarlayana kadar tut sakın ıkınma diyorlar ama ne mümkün tutamıyorum dedim ıkınıcam bir baktı açılma yok hala 5 santim 3 dikişlik bir kesi yapıcam mecbur açılman yok dedi hiç bir şekilde hissetmedim yani bir sefer ıkındım minnoş çıktı o ağlama sesini duyduğum da dünyalar benim oldu sanki, mini minnacık bir bebe bu dedim 33.haftada 46 santim 1890 gram doğdu ciğer geliştirici iğne sayesinde solunumunda bir sıkıntı yoktu hamd olsun 2 kilo üstü olması için ve emme refleksi gelişmesi için küvezde kaldı 3 günde bir süt götürdüm gittiğimde dilim tutuluyordu sanki içimden ben geldim bebeğim diyordum ama ağzımdan çıkmıyordu kelimeler çıksa ağlayacağımı biliyordum yani, güçlü durmaya çalışmak yalandan da olsa ben iyiyim demek o kadar zordu ki, dışarıya dim dik duran biri olarak görünsemde içimi kimse bilmiyordu anlayamazlar dı yani neler hissettiğimi, bir bebeğim var ama hiç dokunamamışım kokusunu alamamışım sadece doğumdan sonra 5 dk uzaktan gördüm, o kadar garip geçti ki benim için 25 gün içimde kocaman anlatamadığım bir boşluk vardı ama hamd olsun geçti gitti, şimdi evimiz 3 gündür o mis kokusuyla doldu Minnoşumun 💙