Merhaba arkadaşlar. 25 şubata doktorumdan gün aldık doğum için. 38+6 da sezaryen olacaktım .Eşim de şehir dışındaydı cumartesi günü geldi. Pazar günü hava güzeldi gebe fotoğrafı çekinelim dedik . İki üç saat fotoğraflar çekindik eşimle. Avm de WC ye gittim ki sürprizz nişanım geldi. Bebeğim babasının gelmesini beklemiş 🤭
Hemen doktoruma yazdım hasteneye gittim. Doktorumda hazırlıklı gel bir şey yiyip içme dedi.hastaneye gittim nst ye bağladılar sancılarım da çıkınca acil sezaryene aldılar. ama o gün oksapar iğne yapmıştım saat 2 gibi. Onun için belden uyuşturmalı yapamadılar. Genel anestezi aldım. 18.09 da ameliyathanenin kapısındaydım. Beni hazırladılar her şeyi tamamen hazırladıktan sonra anestezi verildi bebeğe geçmesin diye. 18.39 da bebeğim doğmuş. Bende uyandım hiçbir şey hissetmedim. Ama bebeğimi yeni doğan yoğun bakıma aldılar ben çıkana kadar orada yatırdılar ilk gün göremedim.ikinci gün hem görmeye hem emzirmeye gittim. İlk gün gece süt sağdık biraz zordu. Anladım ki doğumda en çok gerekli şey pompaymış. Ben 35 liralık bir pompa almıştım ama ya biz beceremedik ya da olmadı bir türlü eşim sabaha karşı 4 te gidip bir medikalden aldı. Azıcıkta olsa süt verebildik. Sonradan da az az da olsa emzirmeye gittim yoğunbakımda kaşıkla besledik. Hastaneden çıkışta eczaneden bir ilaç aldım. Rabbime şükür bugün 4.günümüz olmasına rağmen sütten göğüslerim ağrıyor.
Stres yapmanın kötü olduğunu bildiğim için bebeğim yoğun bakımda da olsa üzülmemeye çalıştım. Eşim eşimin ailesi hep yanımdaydılar. Onların desteğiyle kötü olan süreci iyi bir şekilde atlattık. En büyük korkum sezaryen sonrası ilk kez kalkmaktı. Eşim kaynamam hemşiremizle birlikte kalktım. İlk başta aşırı kan boşaldı. Onda da depend çok işime yaradı. Ağrım olsa da yürüyüşler yaptım hatta eşimle dans ede ede koridorlarda gezdik deli gibi bu bahaneyle kaynanamın yanında eşimle de bol bol dans ettik 🤣
Tuvalete ikinci günün sonunda çıktım bir ilaç verdiler hastaneden onun da etkisi oldu. Hastaneden taburcu ettiler beni 3-4 saate de bebeğimizi verdiler. Eve geldik. Oturup kalkarken biraz acılarım oluyor ama yine de şükür.
Devlet hastanesinde doğum yaptım ama belki özelde yapsam o kadar ilgilenmezlerdi çok ilgiliydi.
Şuan her şey yolunda. Rabbim bebeğini bekleyen herkese hayırla bebeğini kucağına almayı nasip etsin inşallah 🤲🏻🤲🏻