Merhaba hanımlar 22.02.2022 bitmeden 39+0 da doğurdum şükür. Oncelikle şunu söyliyim en basından beri epidural normal dogum düşünğyordum öyle de oldu .Bikaç gundur ufak sancılarım vardı nst de az cıkıyodu neyse rahim ağzı bir iki ebe muayenesiyle uyarıldı eve gittim bir gun sürdü geçti . Cumartesi nst ye geldim sancı yok yine muayeneyle uyardı bu defa az daha sancılandım 22.02 salı gunu doktor kontrolüne geldim nst de sancı cıkıyor ama yine yeterli değil baska bi ebe vardı azıcık canımı yaktı baya da akıntım oldu bu arada enfeksiyonum vardı yeşil akıntı zaten vardı belki ondan acıdı neyse muayene sonrası gittik kahvaltı yaptık eşimle orda daha da arttı eve geldim baktım aralıklarla değil cok sık geliyor ama dayanabiliyordum duşa girdim yok squat yaptım yok yürüdüm evde yine dinmiyor, akşam ezanında da içimden dua ediyom Rabbim eğer hayırlıysa bugun nasip olsun doğurayım diye malum tarih cok guzel ki kendim de 7/7/97 dogumluyym neyse artık sancı sıklığı o kadar çoktu ki süre tutup beklemeye izin vermiyordu yemek yaptım eşimle annesi ben sofraya oturucaz elim ayağım titredi duşa girdim hemen sıcak suyun altındayım anam yine azalmıyor cıktım azcık pilatese oturunca geçiyordu sancılar derin nefes alıp veriyorum bu arada ama toptan kalkınca yine vuruyor her sancım dindiğinde bir iş yapıyordum giyindim sancı başladı durdum cıktık basladı çömeldim arabanın içinde pozisyon arıyom falan şansıma da cok uygulama vardı polis durduruyor neyse dedim sağ salim hastaneye gideyim bayılacak gibiyim ama bayılmıyorum da geldik hastaneye nstye bağladı sancı var yatış yapıcaz dedi 3-4 cm falan vardı gittiğimde saat 9 bucuktu sancılar sıklaştı epidural istedim baştan beri doktoruma soruyodum o da önerdi saat 10 da anestezi uzmanı geldi katater takıyor ama sancılarım cok sık geliyo pozisyon alamıyodum artık tuttum kendimi epidural takılana kadar 5-6 sancı çektim o kambur pozisyonda , bu arada hiç acımadı ufak bi iğne sonra uyuştu sırtım naptıgını merak dahi etmiyodum sancıdan ,bi 10 dk da o sürdü epidural verdiler daha hala sancım aynı odama gectim uyuşukluk olma ihtimaline karşı yattım yataga sancı aynı 10-15 saniye falan geliyo sonra diniyor biraz zaman gecti sancı dindi ebe de epiduralde biraz daha yavas ilerler haberin olsun dedi suniyi bastı neyse dedim zaten az sancı oluyodu epiduralden dolayı sadece evdeki sancılar kadar çektim dayanabildim sancılar çoğaldı ben cok bişi hissetmiyodum bi anda bi güm ses geldi suyum patlamış demek ki şarıldıyor hemen ebeyi çağırdık ebe geldi perine masajı yaptı eşeledi azcık açıklık 7 oldu kalkıp biraz yürü hemen doguma alalım dedi tam kalkiyim dedim laps yapıştım yere demek ki ayaklarım değil de baldırlarım uyuşmuştu geri yattım yataga bu arada her açıklığım oldugunda kustum toplam 3-4 defa olunca baya kötü hissettim cunku evde yemek yemediğim için boş mide kasılıyodu kalk yürü yatakta çekilmiyor ebe geldi baktı tekrar hala 7-8 arası olmuş kalk yürü dedi ama bacaklarımda biraz uyuşukluk vardı hala sancı gelince ıkın dedi anestezi etki etti azaldı ama yine de bir miktar sancı oluyor mutlaka neyse buyuk abdest hissi ufaktan gelmeye başladı cabuk açılayım diye bi tur daha kalkmayı denedim kalktım ama sancı gelince dizlerimi yere koyup ıkınıyorum allahım cok zor ıkınmam yok gelmiyo diyorum normalde de kabızlık sıkıntım olmadıgı için acıkcası ıkınmakta zorlanan biriyimdir neyse bikaç kere yere çömeldim ıkındım daha artık ebe baktı hadi çatala dedi o arada yine sancılar geliyo çıktım çatala doktorum daha gelmedi sancı gelsin diye epidurali kesti suniyi kesti kendi sancımla başbaşa kaldım ıkınma diyo doktor gelsin sonra ıkın ama sancıyı da ıkınmadan karşılayamıyodum toplam 6-7 sancı karşıladım çatalda o ara doktorum geldi hemen başladım ıkınmaya gaz veriyo hadi canım bilmem ney dedim ıkınamıyom ebeler karnıma destek verdi o ara biraz zorlandım tabi haliyle ama artık bitsin istiyodum ıkındıkça ıkınamadım rahim için cok yumuşak ama dışı cok sertti doktor da o ara perine yapıyo gibi vajinamı açabildiğine açtı doktoru beklerken anestezi yapmıştı kesi atılma ihtimaline karşı sona yaklaştık hadi kafası görünüyor ıkın diyo ama bende hal kalmamıs bağırmadım gerçi ama karnıma bası uygulamaları nefes almama engel oluyodu ufak bi kesi attı sağa dogru hissetmedim zaten umrumda da değildi son kez ıkın dedi ve sonra şıloop oldu baktım kanlı morumsu bişi cıktı ayy o ana kadar olan hiçbir şeyi hatırlamadım oğlumun sesini duydum hemen alıp ilk muayenesini yaptılar doktor da plasentayı cıkardı o arada dikiş atıyo uyuşukluk gecti canım acıdı bitane daha iğne yaptı kesi, dikiş kısmı kolaymış sıkıldım artık oğlumu istedim getirdi ten tene teması da yaptık dogum esnası ve sonrasında da fotolar cekindik ben orda agzım yuzum kaymış her yerim kan revan ebeler fotomu çekiyodu 😅 23.45 te bitti her şey toplam 15 dk dogum oldu 3 saatte de hersey halloldu bu kadar kısa sureceğini bilsem hiç epidural istemezdim aslında ama tabi sancıya etkisi de baya var . Sonrasında yeniden dogmuş gibi hafifledim kanamam oldu dikişler acımıyodu agrı kesiciler bitince ufak sızılar var ama normal yani .gece gittim sabah taburcu olduk Simdi bebişim kucagımda şükür rabbim tum bekleyen annelere guzel hayırlı dogum nasip etsin biraz uzun oldu hakkınızı helal edin ❤️