Derya341986 Ben hayatımda ilk defa hamile kalınca yaşadım idrar yolu enfeksiyonunu.O kadar da dikkat ederim ama mesane de sıkışınca olabiliyor.15. Haftamda oldu 10 günde geçti.Şuan 29+4 olduk.
Doktor monurol şaşe toz antibiyotik yazdı,gece 11den sonra su içmedim wc çıktım sürekli son idrara kadar.Sonra bir bardak suyla o tozu içtim.Yattım.Sabah 7ye kadar tuttum gece kalkmadım çişe inatla.Normalde hayatta tutmam zaten.Yani ilacın içimde 7-8 saat kalmasını sağladım, doktor öyle demişti.Sonrasında her gün 3lt su içmeye devam.
Her gün 2 kase yoğurt, probiyotik olcak ama doktora söyle ben her şeyi sordum.
Günlük ped filan kullanmak yok.Normal pamuklu anne model çamaşır.Günde 4-5 kere ıslanıp akıntı geldikçe çamaşır değişiyorum.Hiçbir şeyi ütüleyemesem de alt çamaşırlarım hep ütülü en sıcağından.
Tayt,kot,şort gibi altı kapalı şeyler giymiyorum.Alt bölgenin rahat hava alması lazım demişti doktor.Hep elbise gecelik.
Genital bölge temizleyicilerinden asla kullanmadım kullanmıyorum.Alt bölgeyi sabunla filan da yıkamıyorum,oranın doğal florasını bozmamak gerek.
Eşimle tuvaletim bir mecburen, her girdiğimde domestos döküyorum.
Eşimin çamaşırlarından ayrı yıkıyorum kendiminkileri ve kendime bebekler için olan beyaz granül sabun deterjan kullanıyorum.Yumuşatıcı koymuyorum,beyaz sirke koyuyorum 1 kaşık kadar.
Günde 2-3 kere sadece su ile vücuduma su tutuyorum.Suyla duş yani.
Günde 1 kere, doktorumun ve ebemin söylediği şekilde 9 bardak kaynamış dinlenmiş suya 1 bardak beyaz sirkeyi karıştırıp yaptığım şişe ile, 2-3 bardaklık kadar sadece göbekten aşağı döküyorum sirkeli suyu.Öyle avuca döküp yıkama şeklinde değil ama, döküyorum akıp gidiyor ve çıkıyorum.
Sirkeli su mevzusunu doktoruna sor,çünkü herkese uygun olmuyor.