Gzmnrayd banada yaptırma dediler ailemde şeker hastası olduğu için ben dinlemedim yaptırdım ve şekerim yüksek çıktı. Bebek olduğundan fazla kilolu doğup ilerleyen yaşlarda şeker hastası olabiliyor. Banada yansıma olasığı yüksek.
Süreci anlatayım bi gün önceden devlet hastanesindeki kadın doğuma gittim 75 grlık glikoz almamı söylediler. Eczaneden ücretini ödedim devlet karşılamıyor. Ertesi gün sabah 830da glikozu içmeden kan verdim kanı verir vermez glikozu içtim. 1 saat sonra 2.kanı 1 saat sonra 3. kanı verdim. O süreç içerisinde su içmek yemek yemek yürümek sigara içiyosan sigara vs yasak. Sonuçları 3 4 gün sonra verdiler ki enabızdan da bakabiliyorsun. Eğer yüksek ise diyetisyen ve dahiliye ordan da dooğruca endokrine yönlendiriyor. İlk ay kendin evde şeker ölçümü yapıyosun diyetle birlikle, değerler düşmemişse insülin tedavisi başlıyor. Doğuma kadar diyette oluyorsun şeker pilav makarna vs içeriğinde şeker olan şeyleri yemeden şekerin düzene girene kadar devam. Zaten yönlendirip bilgi veriyorlar. Yaptırmanı öneririm. İnşallah çıkmaz ama çıkarsada korkacağın bişey yok diyetle düzene giriyor. Ben kilo bile verdim ama bebek hala olması gerekenden kilolu. Doğuma kadar dikkat edicem ki hem ilerde sağlığı kötü olmasın hemde kilolu doğmasın.