Elayfers Doktorum böyle bir uyarı yapmadı ama eş dost akraba herkes ete dokunma diyor bu konuda net bilgisi olan var mı? Bir zararı var mıdır?
Zehra9616 Elayfers nie senimi yicekmis et 😂 ya cnm sacmalamasinlar hamilesin hasta degilsin uydurma hepsi
20Merve20 Elayfers elinde kesik olması durumunda ete dokunmak yara üzerinden mikrop kapmaya neden olabiliyormuş. Doktorum beni uyarmıştı
Imasleeper Elayfers yok canım çiğ et yemek tehlikeli sadece sosis salam pastırma sucuk gibi sakatatlar felan dokunmak tehlikeli değil ☺️
Elayfers Zehra9616 yani ilk hamileliğim gereksiz bir bilgi kirliliği var etrafta onu yapma eğilme kalkma korkuyorum haliyle 😅
Deniz93 Zehra9616 bu tek hamıleler için gecerlı degıl veya batıl bi inanış değil. Özellıkle tavuk etinde aşırı bakteri var. Eldivensiz çalışılıyorsa ellerin kesınlıkle iyi yıkanması gerekıyor.
Yenianneadayi2208 Zehra9616 Eksik biliyorsunuz büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar içinde geçerli. Kesik ya da yaralı çıplak elle çiğ ete müdahale ettiğinizde brusella ve tüberküloz hastalıklarını alabilirsiniz. Bu da gebelikte oldukça tehlikeli bir durum.
Zehra9616 Deniz93 2 3 yorum uste bakarsan yazdigimida okursan bilgisiz olmadigimi gorursun anam bacim benim kocam etin tavugun icinde calisio ne oldugunu emin ol bi cogundan iyi biliyorum😊
Esra_G Elayfers doktorum beni uyarmıştı eldivensiz herhangi bir et ürününe dokunmamamı söylemişti eldivenle yap ne yapacaksan demişti ben de eve şeffaf pudrasız eldivenlerden aldım çok da iyi oldu 😄🌸
Deniz93 Zehra9616 size bilmiyorsunuz diyen yok ki ne kadar kötü bir üsluptur bu. Saygıyla verilen cevabı saygıyla karşılık vermesini bilin anam babam vs falan nedir ya hay Allah size bilgisiz diyen olmadı sakin olun 🤙
Zehra9616 Deniz93 ya bi yuru isine uslupmus sevgisiz ne anlarsin sen usluptan eger anlasaydin zaten sana karsi samimi oldugumu o sondaki emojiden anlardin yuru isine resmi konusucak birini ara trip cekemem.
Sedaaaa2 Elayfers ben hamıle kaldıgım ilk zamanlar kurbana denk gelmıstı ozellıkle doktorum uyarmıstı tokloplazma mı demıstı oyle bişey ete cigere vs sakın cıplak elle dokunma dedi bende hep eldıven kullandım
Elayfers Sedaaaa2 evet benim de toxoplazma negatif o sebeple dikkat etmem gerektiğini söyledi ama ete elleme gibi bilgi vermeyince forumdan bilgi almak istedim, çok teşekkür ederim 🙏🏻😊
Ebru_3804 Elayfers eeee hamileyken et tavuk yapmicazda kendimi vijdana gelip pişecek🤦🏻♀️ Allahım ya ne kadar bilgi kirliliği var ya hiç bişeyde olmaz canım içini rahat tut
Eslem_1 Elayfers canım ben de hem tavuk eti hem kırmızı et hepsine de dokundum pişirdim doğradım yıkadım bir şey olmadı ama ellerimi tabi iyice yıkıyordum sonrasında 🌸 ama ciğere hiç dokunmadım o tip sakatatlara dokunmayın diye duymuştum özellikle nedenini bilmiyorum leke mi yapar diyorlar ne 🤦🏻♀️🤷🏻♀️😅
Demirssmomm Elayfers et olarak bişmiyorum ben, evde de tavuk ve et yapıyorum ama ciğerle ilgili oluyomuş sanırım, etrafımda da gördüklerim var. Çiğ ciğerden sonra vücudunda bi yere dokunursan bebeğininde aynı yerinde doğum izi olurmuş 🤷🏼♀️
Eslem_1 Demirssmomm ciğer dışında bir de Gül koklamak mı güle dokunmak mı Gül lekesi yapıyormuş aslında ben hiçbirine inanmıyorum ama nasip 🌸😊
Demirssmomm Eslem_1 birde çilekli ilgili var sanırım yüzüne dokunursan çili mi oluyomuş bişey oluyomuş ama görmedim gözümle