Sürekli görüyorum adetine 7 gün kala hatta adetine 12 gün kala kaset test yapıp aceleci davranan anne adayları. Biliyorum insan gerçekten çok sabırsız oluyor beklemek zulüm. Sonuç olumsuz bile olsa bir sonuç almak istiyor insan ama inanın kendinizi ve psikolojinizi yıpratıyorsunuz. Bir kaç tavsiye ile geldim size.
-Erken gebelik testlerini doktorlar önermiyor. Çünkü her kadın kimyasal gebelik geçirebilir. Bunu erken öğrendiğinizde çok fazla üzülebilirsiniz.
-En kesin sonuç adet gecikmesidir. Adetine 1 hafta kala ögrenende var ama erken öğrendiğiniz zaman beta hormonu düşük çıkıyor birde bu yüzden strese giriyorsunuz. Adetinizin gecikmesini bekleyin.
-Evdeki limon karbonat işlemleri tamamen hurafe
- Sürekli belirtiler görüp adet olduğunuzu düşünüyorsanız. Psikolojik olarak vücudunuz sinyal veriyor. Sürekli düşündüğünüz için beyniniz buna inanıyor.
-Mide bulantısı bir belirti değildir çünkü %80 5. Haftada meydana geliyor.
-Birde hamile kalmak kesinlikle düşünmediğiniz anda gerçekleşir. İlişki sırasında bile hamileliği düşünmeyin akışına bırakın. Anın keyfini çıkarın. Yoksa cinsellikten soğursunuz.
-Ek takviyeler alabilirsiniz kuru incir havuç keçi boynuzu arı sütü gibi.
-Aylarca elimde testle dolaşıp hamile kaldığım ay amaan olursa olur ya ne yapayım deyip tam adetimin 5. Günü hamile oldugumu öğrendim. Benim gibi aceleci sabirsiz biri kafasından attiysa siz kesin yaparsiniz.
-Buarada bu hamilelik işini kafamdan atmak için kursa başlamıştım kafam dağılsın diye sizde hobiler edinebilirsiniz.
-Birde benim için maneviyat çok önemlidir o yüzden bol bol dua edin hayırlı bir evlat olacaksa olsun. Herseyin sahibi olan Allah ol derse olur onun dışında istediğiniz şeyi yapın.
-Her zaman Allahim sen iyi zamani bilirsin dedim. Psikolojik baski yaşadığım semtten taşınma durumu oldugu zaman hamile oldugumu öğrenmiştim.
Uzun oldu kusura bakmayin