Merhaba arkadaşlar sürekli yaptığım doğuramıyorum totemleri sonrası doğum hikayemle geldim, 41+0′a kadar neredeyse hiç bir belirti yaşamadım, son zamanlar her gün nst’ye bağlandım hiç sancım çıkmadı, hal böyle olunca takipli olduğum hastane 41+0 kadar doğum olmazsa Ankara Şehir Hastanesine gitmemi orada suni ile doğumu başlatacaklarını söyledi çünkü takipli olduğum hastane anne dostu olduğu için suni sancı tarzı uygulamalar yapmıyor. 41+0 olduğum gün sabah 4′de adet sancısına benzeyen ama daha şiddetli olan bir ağrı ile uyandım, lavoboya gittiğim de kanlı yoğun bir akıntı ile nişanım geldi, ardından birkaç kez daha lavaboya gittiğim de azar azar suyumun geldiğini fark ettim, hastaneye gidip acilden giriş yaptığımda suyumun azaldığını 3 cm açılmam olduğunu söyleyip yatışımı verdiler, ve yaklaşık 24 saat boyunca sancı çekmeme rağmen açılmam 3 cm geçmedi bu sefer ilerleme olmadığı için suni sancı vereceklerini söylediler yaklaşık 7 8 saat kadar da suni sancı verdiler, suni sancılı kısmı baya bi zordu bu sefer ise açılmam 5 cm de takılı kaldı, en son suyu patlatıp doğumu hızlandıracaklarını söylediler, zaten bu sürece kadar suyum sürekli azar azar geliyordu da, suyu patlattıkları zaman su zaten bitmiş sayılırdı çok azdı ve bebeğimin kaka yaptığını fark ettiler, suni sancıyı kapatıp sadece nst bağlı şekilde bi 20 dakika kadar bebeğin kalp atışlarını takip edeceklerini duruma göre sezeryana alabileceklerini söylediler, bu arada bebeğimin kalp atışları çok düzensizleşince hemen beni sezeryan için hazırladılar ve hemen belden uyuşturup sezeryana aldılar, 41+1 saat 14:22 kızım ağlama sesini duydum, Allah’dan kakasını falan yutmamıştı ama ilk ten temasını yapamadık çünkü kızım son anda birde boynuna kordon doladığı için birkaç dakika oksijen verdiler bi ara bana sadece gösterdiler, ameliyathaneden çıkınca bekleme alanında hemşirenin biri bebeği göğsüme koyup birkaç dakika emzirdi azda olsa biraz sütüm geliyordu, daha sonra odamıza geçtik, birde ben 20. Haftada detaylı ultrason da kesede aminyotik bant olduğunu öğrenmiştim, aminyotik bant kese içerisinde ki bir kesici ip eğer bebeğin herhangi bir organına eline bacağına dolanırsa o organın gelişimini engelliyor veya kopmasına neden olup doğum kusurlu olmasına neden olabiliyor , bebeğime zarar verir diye ister istemez hep bi korku vardı içimde ki çok şükür bebeğime hiç bir zarar vermemişti, gayet sağlıklıydı. Sadece sezeryan olduğum için ilk 2 gün pek sütüm gelmedi o yüzden bebeğimde hafif bi sarılık çıktı, bir gün fototerapi verdiler, kısacası pazartesi yattığım hastaneden cuma günü taburcu oldum ama bebeğimi sağlık sıhhat kucağıma aldım ya o bana yeter, bugün 2 haftalık olduk bile şuan dünyanın en güzel nimeti olan bal kızım kucağımda uyuyor, Rabbim isteyen herkese bu güzel duyguyu tatdırsın İnşallah ❤️