Merve_alp12 Merhabalar 14 günlük bebeğim var , 40 gün dolmadan dışarı cıkılmaz mı ? Çıkan var mı ? 7 günlükken ve 13 günlükken kotnrolümüz vardı ve çıktık onlar sayılmıyor mu sonucta cıkıyoruz dışarı🤦🏻♀️ 40 gün evde oturmak şart değildir 🤷♀️
Sapsikanne Merve_alp12 bebeğim 37 günlük hava güzel oldukça çıktık avm gibi kalabalık yerler olmaz ama açık hava çok iyi geliyor doktorumuz da tavsiye etti
Ozgebhb Merve_alp12 eski geleneklerden kalma bir inanış heralde bebeğin hastalanabileceğini düşünüyorlardı o zaman koşullarında belki kendilerince haklı olabilirler ama artık imkanlar çok değişti :) benim mayıs sonuna geliyor kısmetse doğumum baharın en güzel zamanında evde durmayı düşünmüyorum açıkçası :) açık temiz havada yürüyüş yerlerine çıkarıp bol bol d vitamini alma planlarım var :) ☀️🤱🏻
Lulikli Merve_alp12 ben de çıkmayı düşünüyorum canım eğer canım sıkılırsa hava almak istersem. Bunlar eski inanışlar allahın izniyle gönlünü ferah tut 💐
Villanelle Tabii ki de şart değil, eskiden inanılan hurafeler bunlar. İyi giydirdikten sonra temiz hava çocuğa daha iyi gelir hatta
burcuo Ozgebhb Ben de aynı şekilde planlıyorum. Nisan ortası gibi olacak benim doğumum da ama dikiş vs gibi bir süre yürümeye engel bir durum olmazsa açık havada yürüyüşe giderim diye düşünüyorum 😊
BusrAras- Ben sürekli cıktım annem kayınvalideme gittim kahvaltıya gittim bundada cıkmayı düşünüyorum 😊😊
Nesraa_ Merve_alp12 bana da biraz sacma geliyor bilmiyorum daha doğum yapmadim aynı seyi dedim annemlere hastahaneye kontrole gidince evden cikmis olmuyormuyuz diye o mecburmus keyif icin çıkılmazmış 🤷
Ilkmeyvem Merve_alp12 Türklere ait hurafeler 😅 doktora git eve gelen giden olsun ama dışarı çıkma cız 🤓 bana bunu söyleyecek kim olursa olsun ağzına kürekle vururum saçmalığa tahammülüm yok
3mlek2bebkannesi Merve_alp12 geçen bebek eksiklerini almaya çıktık 30 günlük bebekle gelmişler bi kaç tane gördük öyle hatta eşim bi biz korkuyoruz bak millet geziyo bende çıkarcm dedi
Cemrreedemirci 40 çıkmak derken sanırım annenin 40 çıkması bebeğin değil. Burda annenin dinlenmesi gücünü toplaması amaçlanmış. İlişki yasağı ibadetin zorunlu bırakılmaması kaliteli beslenmesi terayaglari pekmezler vs. Çünkü eskiden bu kadar tedaviler gelişmiş değil evde doğum fazla enfeksiyon kanama vs anne çok daha fazla bitkin düşüyor ardından tarlada çalışma vs de olduğu için ana dinlensin amacıyla.
Eylulsmom__ Merve_alp12 20 günlükken bayramda aile büyüklerine gittik babaannemiz ve anneanneler(eşimle benim ) 31 günlükken evimize döndük baya Uzak mesafe . Mecburiyet yani gidiliyo illaki bi sıkıntı da olmadı
Babyp Merve_alp12 kontroller için çıkılıyor zaten çıkabilirsiniz tabiki hem temiz havada kendinizi daha iyi hissedersiniz