Tugbadmr Arkadaşım bebeğine doğar doğmaz bir çay kaşığı önceden açılıp gazı çıkmış maden suyu içirmişler ve hiç gaz problemi çekmedik dedi aranızda başka yapan var mı acaba
burcuruli Tugbadmr yani benim daha ilk bebeğim olucak doğmadı ama bebeğe su bile verilmesi yasakken maden suyu verilmesini çok doğru bulmadım açıkçası canım
eezgitturk Tugbadmr bende duydum bunu ama zemzem suyuyla sade maden suyunu karıştırıp içildiğini duydum. Kimisi karşı bu duruma kimiside yapıp gazsız bir bebek olduğunu öne sürüyorlar. Bende yapıp yapmama konusunda emin değilim
Villanelle Yani ilk 6 ay su bile vermeyin diyorlar. Ayrıca maden suyunun içinde çeşitli mineraller mevcut. Bebeğe zararlı olup olmadıklarını araştırmak lazım
Tugbadmr Villanelle araştırdım netten ama çok net bir şey yok hekim görüşleri de değişiyor internette
Gamze01- Aynı şeyi dün bende duydum. Açılmış,gazı çıkmış,ılımış bir çay kaşığı maden suyu içirilmeli diye.
Elifgoktug1 Tugbadmr gaz meselesi tamamen bünyesinde bazı bebeklerde hiç olmazken bazılarında çok oluyor (ki benimki kolikti) bu tip şeyler asla verilmez bebeğin sağlığıyla oynamaktan başka birsey degil maalesef. Büyük ihtimalle verilmese bile gazsız olacaktı verdik gazı olmadı diyenlerin bebeleri🤷♀️
elfmoom Tugbadmr bebeklerin canı bu kadar kıymetsiz olmamalı. gazdan bir şey olmaz, ilaç kullanılır , yediğinize içtiğinize dikkat edersiniz geçer. bebeğe anne sütü ve gerekirse mama dışında hiçbir şey vermeyin lütfen.
Tugbadmr elfmoom yani evet haklı olabilirsiniz tabi ama kayınvalidem hekime sormuş faydasını gören çok ama yapın yada yapmayın diyemem demiş . Bende gebeliğimde çok gaz sancısı çekip uyuyamıyordum bile bunu bebeğim de çeksin istemem bir yetişkin olarak ben dayanamıyorum zararsız faydalı bir önlemi varsa almak isterim .
Emossk Tugbadmr ilk kez duydum zemzem suyu vereni duydum da ben yine de yapmam sütünü içsin yeter nolur nolmaz
Mervekck Tugbadmr biz yıllardır kim doğarsa ona yaparız canım hicbir sıkıntı olmaz ve hepside gazsız oldu yani oğlumda da yaptim hatta rahat ettim ben
Tugbadmr Mervekck yani kayınvalidem de hekime sormuş hekim de yapan var faydasını gören de çok duydum ama ben yapın yada yapmayın diyemem demiş
Eskaoz Tugbadmr ben nar suyu yaptım kızıma hiç sancı cekmedi çatır çutur atti ilk kakasını 10. Dakikada yaptı cevremdekilerde yaptı herkes aynı şeyi söyledi şimdi ikinci çocuğuma da yapicam herkese tavsiye ederim anne sütü almadan üç dört damla nar suyu kuran da da müjdelenen meyveler arasında midenin etrafını sarıp kalkan görevi görüyor iyice araştırin çocuk doktorumuzda kızım ne zaman hastalanirsa nar yedir nar suyu içir der bana
Eskaoz Tugbadmr ne doktoru ne ebeyi ilgilendirmez bebeğe vermek istediğiniz birşey varmı dedi bebek hemşiresi bende var dedim nar suyunu görünce şaşırdı yengem eltim yengemin kız kardeşi yengemin arkadaşı hep yaptı sonuç aynı gazsız rahat gaz atabilen bebekler vm medikal Pendik de yapmıştım doğumumu bebe benim kimse karışamaz modundaydim çok gaz sancısı çeken bebek görmüştüm denemeye değerdi mamanın içeriği cokmu temiz onu yiyorsa diye dusunun
Madonna İlk defa duyuyorum maden suyunu ama annenin sütünden de kaynaklanıyor gaz ablam yoğurtla kimyonu az karıştırıp sabah bir kaşık yiyordu. Bebeğinin gaz sorunu azalmıştı. Yinede bu konuda çok bilgim yok canım deneyim sadece
Tugbadmr Madonna evet kimyon ve rezene çayı alıp içeçecğim inşallah da bunu da deneyen çok yok mu yoksa herkes ilk gebe mi anlamadım